Australia: cu cît mai îndepărtat, cu atît mai profitabil

/ Vizionări: 2990

Australia: cu cît mai îndepărtat, cu atît mai profitabil 

 

Australia vânează rechinii care se apropie prea mult de coastă
Australia vânează rechinii care se apropie prea mult de coastă

Populaţia de pe întreg continentul australian constituie nu mai puţin de 20 milioane de oameni. Vă puteţi imagina, cît e de dificil de a soluţiona problema alimentării cu energie sigură şi neîntreruptă pe un teritoriu atât de vast şi slab populat. Până în prezent, drept bază a sectorului energetic al ţării au fost centralele electrice termice, care poluează natura continentului verde. Poate că cu adoptarea de către guvern a măsurilor stimulente diferenţiale, energia solară ecologic curată va ocupa locul său echitabil în structura livrărilor energiei electrice pentru populaţie şi economia ţării.

 

În colţurile îndepărtate ale vastului stat Australia de Vest, sistemele fotovoltaice vor deveni mai atractive pentru afaceri şi gospodării. Companiile energetice au început să realizeze programul de răscumpărare a surplusurilor de energie de la proprietarii sistemelor fotovoltaice din zonele izolate.

Cele mai calde locuri de pe Pământ
Cele mai calde locuri de pe Pământ

Întins pe spaţii deschise pe o suprafaţă de 2 şi 2,5 milioane de km2, statul este imens. Ca consecinţă, livrarea energiei în zonele îndepărtate este extrem de costisitoare. Având în vedere această stare, furnizorul de stat al energiei electrice cu amănuntul, Horizon Power, introduce un sistem de tarife preferinţiale pentru energie furnizată reţelei electrice din sursele regenerabile, individuale mici, care vor face sistemele fotovoltaice mult mai atractive.

Tarifele vor intra în vigoare începând cu luna iulie 2012, energia fotovoltaică va fi achitată în funcţie de distanţa locaţiei. Spre exemplu, furnizorii locali din oraşe Kulumburu sau Wiluna vor primi 0,5 cenţi australieni pentru un kilowatt / oră. În timp ce în zonele apropiate de centrele industriale, cum ar fi Port Hedland, un kilowatt / oră de energie electrică livrată la reţea va costa ,doar 0,1 cenţi.

În ciuda depărtării, locuitorii oraşelor Kununurra şi Wyndham pot câştiga nu 0,5, ci 0,16 cenţi pentru un kilowatt / oră. Motivul fiind ,situarea în apropierea unei centrale hidroelectrice mari.

Creşterea bruscă a preţurilor la energie electrică în Australia de Vest în ultimii ani, a fost susţinută de lipsa de investiţii în infrastructura reţelei. Statul, aflându-se în curs de dezvoltare rapidă, nu are bani.

Mai fumaţi? Rezultatele programului anti-tutun promovat pe o scară largă în Australia
Mai fumaţi? Rezultatele programului anti-tutun promovat pe o scară largă în Australia

În lunile de vară fierbinţi ,aici sunt frecvente dezactivarea şi întreruperile energiei electrice care nu bucură populaţia şi întreprinderile. În Australia, în lunile complexe de vară, preţurile la energie electrică sunt controlate de stat.

Comisia australiană a pieţei energetice prevede creşterea preţurilor cu 30% până în 2013. O mare parte din creşterea preţurilor (80%) este motivată de costurile de vânzare cu amănuntul.

Creşterea preţurilor la energia electrică şi reducerea costurilor de panouri fotovoltaice, spriginite de ratele tarifare bine gândite, fac exploatarea instalaţiilor solare în zonele izolate, foarte atractivă. Mai ales, dacă vom lua în consideraţie că soarele în Australia întotdeauna este în exces.

 

 

 

 

Autor: Alex Norkin  

 

Sursa: facepla.net

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137