Autobuze cu gradini pe acoperis

/ Vizionări: 3910

Автобусы с садом на крыше

 

 

Grădini pe acoperiș (+Foto)
Grădini pe acoperiș (+Foto)

In Spania, iarba si florile cresc si pe acoperisul autobuzelor, datorita artistului Marc Granen care a conceput un sistem ce utilizeaza condensul de la instalatia de aer conditionat a mijloacelor de transport in comun pentru a uda gradinile „umblatoare”, scrie dailymail.co.uk.

 

Plamanii unui oras trebuie sa se dezvolte in paralel cu populatia sa, insa nu intotdeauna poti amenaja suficiente zone verzi. Iar daca nu gasim spatiu pentru plantarea unor gradini, atunci putem folosi spatiul deja existent, cum ar fi acoperisul mijloacelor de transport in comun“, a spus Marc Granen.

Primul autobuz-gradina este folosit de spanioli pentru a transporta turistii spre o zona de camping din Girona. A fost amenajat saptamana trecuta si este primul de pe glob care are flori pe acoperis.

Marc Granan negociaza deja cu o companie care vrea sa sponsorizeze o flota auto din Barcelona, iar inventia sa va fi atractia Congresului International Verde care se va desfasura, in septembrie, la Nantes.

 

 

 

Sursa: green-report.ro

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.