Autorităţile moldovene intenţionează să combată alcoolismul

/ Vizionări: 2800

Autorităţile moldovene intenţionează să combată alcoolismul 

 

Cauzele care pot duce la alcoolism
Cauzele care pot duce la alcoolism

Guvernul a aprobat Programul Naţional privind reducerea consumului de alcool în Republica Moldova, pentru anii 2012-2020. Pentru implementarea acestuia, urmează a fi alocate 41,8 milioane de lei. Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, a menţionat că programul în cauză a fost elaborat la recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Documentul prevede armonizarea legislaţiei naţionale cu cea europeană în domeniul combaterii consumului excesiv de alcool.

 

Se preconizează înăsprirea controlului asupra consumului de alcool în Republica Moldova în scopul reducerii impactului negativ al abuzului de băuturi spirtoase asupra populaţiei. Guvernul Republicii Moldova a menţionat că aceasta este o problemă extrem de serioasă pentru ţara agrară, în care, din cauza dezvoltării viticulturii şi vinificaţiei, se consumă cantităţi mari de alcool. Andrei Usatîi a remarcat că Moldova se numără printre liderii ţărilor cu cel mai înalt nivel de consum de alcool pe cap de locuitor.

Potrivit datelor OMS, consumul de alcool în Republica Moldova constituie 13,2 litri de alcool pur pentru fiecare persoană în vîrstă de peste 15 ani.

 

 

Sursa: noi.md