Autoritățile de la Los Angeles au găsit o metodă de a spori numărul copacilor din oraș

/ Vizionări: 1680
Tag-uri: , ,

Autoritățile de la Los Angeles au găsit o metodă de a spori numărul copacilor din oraș

Acum 20 de ani, la Los Angeles au fost numărați toți. Pînă în prezent, din 700 000 din copaci au rămas mult mai puțini. Orașul dorește să fie înverzit. Pentru a examina fiecare stradă din oraș și de a număra toți copacii, este nevoie de oameni, iar Los Angeles a avut nevoi de $3 milioane. Însă serviciile urbane au folosit proiectul Universității tehnologice din California, care a simplificat sarcina și a redus costurile. Echipa savanților lucrează la elaborarea unui program autodidact, care poate inventaria copacii în baza datelor de pe satelit și imaginile stradale Google Maps.

Programul se numește Visipedia și în prezent doar speciile de păsări după imagini, însă savanții speră că acesta va putea în curînd să recunoască orice imagine ale unei ființe sau ale copacilor.

Datorită eforturilor depuse de un elev german pe pămînt au fost plantaţi aproape 13 miliarde de copaci (Video)
Datorită eforturilor depuse de un elev german pe pămînt au fost plantaţi aproape 13 miliarde de copaci (Video)

Savanții prezintă programului diferite soiuri de copaci, îl învață să „recunoască” după imaginile de pe sputnic și sub diferite unghiuri, inițial doar ca „copaci”, iar ulterior să stabilească soiul fiecărui copac. Rezultatul studiilor – un algoritm ce stabilește cu exactitate proveniența a 80% din „imagini”.

Savanții afirmă că acesta este un rezultat minunat, iar programul este destul de bun pentru utilizare. Or, dacă este luat un număr mare de oameni, care vor umbla prin oraș și vor fixa fiecare copac și soi de copaci, atunci probabilitatea unei eroкi umane este la fel destul de înaltă. Însă fiecare persoană ar putea fi expert în acest domeniu.

Cu ajutorul acestui program poate fi inițiat un „registru” al înverzirii, pot fi văzute puncte pe hartă, unde este necesară renovarea, pot fi adoptate decizii justificate privind planificarea urbană și protecția mai eficientă a plantațiilor urbane.

 

Sursa: rodovid.me