Autostrada inteligentă va încărca mașina electrică și va avertiza de pericol

/ Vizionări: 2844

 

Proiectul Smart Highwai al designerului olandez Daan Roozegarda, câștigător al prestigiosului concurs INDEX Award 2013 presupune modernizarea drumurilor europene pentru a le face interactive și a creşte sustenabilitatea transportului auto și siguranța publică.

 

Maşina electrică bazată pe Audi A2 stabileşte record de distanţă pe o singură încărcare a bateriei
Maşina electrică bazată pe Audi A2 stabileşte record de distanţă pe o singură încărcare a bateriei

Conform conceptului de autostradă inteligentă, dezvoltată de Roozegarde în colaborare cu corporația multinațională Heijmans Infrastructure, drumurile auto trebuie să fie modernizate cu ajutorul mai multor tehnologii și mecanisme inovatoare. Aceste mecanisme vor permite de a încărca maşinile electrice în mişcare și a genera energia electrică pentru alimentarea dispozitivelor de iluminat de pe marginea drumului și de asemenea vor informa șoferii despre condițiile periculoase de drum.

Piatra de temelie a proiectului Smart Highway este colorantul fluorescent, cu care va fi aplicat marcajul rutier. Vopseaua ce strălucește în întuneric poate ilumina drumul 10 ore pe timp de noapte și "se auto-încărcă" ziua cu ajutorul luminii solare (tehnologia se numeşte " Dlow -in-the-Darc Road"). Această abordare reduce nevoia de iluminat suplimentar pe marginea drumului.

Despre modificările condițiilor meteorologice autostrada inteligentă va informa șoferii cu ajutorul aceleaşi marcaje. De exemplu, la o mare probabilitate de polei se va activa tehnologia numită "Dynamic Paint" (vopsea dinamică), datorită căreia pe suprafața drumului vor apărea fulgi iluminaţi puternic. Această tehnologie vă combina aspectul estetic cu funcţionalitatea.

În afară de marcajele rutiere high-tech, designerul propune de a crea pe autostrăzile europene benzi speciale pentru maşinile electrice, care vor încărca bateriile cu ajutorul sistemului de încărcare inductivă fără fir (Induction Priority Lane). Creatorii Smart Highway de asemenea examinează posibilitatea iluminatului stradal numai atunci când este necesar: dispozitivele de iluminat pe lângă autostradă vor fi activate doar atunci când se apropie maşina (Interactive Light) totodată, electricitatea pentru alimentarea lămpilor va fi furnizată de parcul eolian instalat pe marginea drumului.

O parte din grantul în valoare de 100 milioane de euro, care a revenit creatorilor Smart Highway datorită câştigării Premiului INDEX Award 2013 va fi cheltuită pentru finalizarea şi comercializarea proiectului.

 

Video: http://vk.com/video-53030587_165863197

 

Умное шоссе зарядит электромобиль и предупредит об опасности

Умное шоссе зарядит электромобиль и предупредит об опасности

Умное шоссе зарядит электромобиль и предупредит об опасности

Умное шоссе зарядит электромобиль и предупредит об опасности

 

 

Sursa: vk.com