Autosugestia ajută la vindecarea bolilor

/ Vizionări: 4520
Tag-uri: ,

Autosugestia ajută la vindecarea bolilor

Autosugestia ajută la vindecarea bolilorToată lumea de mult timp cunoaşte efectul placebo şi cum autosugestia afectează cursul maladiilor. De exemplu, după cum este scris într-o ediţie populară de New Scientist, un antropolog de la Universitatea din Michigan-Dearborn, Dan Moerman, vorbeşte cu medicamentele sale. Nu este nici un secret că atitudinea pe care noi o avem  faţă de tratament,  influenţează, în mod direct, rezultatul acestuia. Prin urmare, încrederea în eficacitatea tratamentului, realmente, ajută la îmbunătăţirea sănătăţii dumneavoastră.

Studiile au arătat că autosugestia ajută contribuie la eliberarea analgezicelor naturale, produse în organism. În plus, efectul placebo poate modifica schema de transmitere a semnalelor la neuroni, scădea tensiunea arterială şi activa răspunsul imun. Pe de altă parte, dacă pacientul este convins de faptul că medicamentul îi face rău, efectul va deveni într-adevăr real, până la moarte, scrie MedForce.ru.

Studiile au fost realizate de către Ted Kaptciuk de la Harvard Medical School. Voluntarii au fost pacienţii cu sindromul de colon iritabil. Toţi pacienţii au primit o pastilă găunoasă, fapt despre care, de altfel, au fost înştiinţaţi. În final, la toţi participanţi la studiu s-a observat o îmbunătăţire după un curs de comprimate. Aceste rezultate ale cercetărilor au dus oamenii de ştiinţă la o stare de şoc. Reiasă că fiecare om poate să convingă pe el însuşi în puterile de vindecare a oricărei substanţe, fie şi o apă obişnuită.

 

 

Sursa: sbio.info