Ayurveda

/ Vizionări: 6448

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ayurveda Astăzi am spune despre ceea ce este Ayurveda.
Ayurveda - indian filozofia antică. În sanscrită "Ayur" înseamnă viaţă şi "Veda" - (în) cunoştinţe. Într-un concept mai îngust al ştiinţei de stil de viaţă sănătos. Se crede că medicina chineză şi tibetană a venit pe baza de Ayurveda.


Orientale legile înţelepţii noi sunt consacrate în Vede - documente vechi create peste 5000 de ani în urmă. Până la acel moment, de predare a fost trecut din gură în gură. Cu toate acestea, unii cercetători susţin că Ayurveda sa născut circa 25 mii de ani în urmă.

Numai la sfârşitul secolului trecut, această ştiinţă de auto-vindecare şi răspândirea longevitatea la vest, şi numai 10-12 de ani, acesta "umbla" la Rusia. Ministerul Sănătăţii urmărită îndeaproape Ayurveda şi a aprobat încă această direcţie. Ca rezultat - în Sankt-Petersburg a deschis primul său Institutul de medicină ayurvedică. Novosibirsk, de asemenea, a decis să nu rămână în urmă capitala de nord, am dezvoltat propriul nostru specializat instituţiei.
Astăzi Ayurveda se referă numai leneş - "ştiinţa vieţii" sunt interesati nu numai studenţii curios, dar medici eminenţi tratarea diferitelor instituţii din orasul nostru.

Suport de "normalitate"
Conform înţelegerii de Vest, norma este că cei mai mulţi oameni tipic. Ayurveda consideră, de asemenea, că "normalitatea" ar trebui să fie evaluate individual, deoarece fiecare persoană are propriile sale particularităţi. Şi dacă mintea trusturi de Vest, de obicei, obiectivitate - tenor, analiza şi concluziile logice, oamenii de est din ce în ce se bazează pe viziunea subiective - a lua o, de supraveghere existente şi a experienţei. Susţinătorii Ayurveda afirmă că cunoştinţele lor se predă pentru a depăşi distincţia între subiectiv şi obiectiv. Acesta este principiul de bază al acestei stiinte - pentru a da persoanei o şansă să se vindece.

Argumentând despre Ayurveda, nu puteti ignora yoga si tantra - conceptele orientale, ele constituie împreună trinitate de viaţă. De exemplu, în scopul de a începe să faci yoga şi tantra, trebuie să înţelegeţi prima Ayurveda. Figurat, în dezvoltarea umană este piatra de temelie a Ayurveda, Yoga - organism, dar Tantra - cap.

Ayurveda cuprinde opt ramuri ale medicinei: pediatrie, ginecologie, obstetrica, oftalmologie, geriatrie, ORL, medicina generala si chirurgie. Fiecare dintre aceste profesii se bazează pe reprezentări din 5 elemente primare - eter (spaţiu), aer, foc, apă şi pământ. În corpul nostru, prima manifestare a acestor elemente este constituirea sa. Principalul tip de fiecare individ rămâne constantă pe tot parcursul vieţii sale, astfel cum sunt definite prin naştere. După toate, combinarea celor prezenţi la concepţia elemente rămâne neschimbată.

Oamenii kapha, vata si pitta

În Ayurveda, există trei tipuri principale de constituţii (kapha, vata si pitta), precum şi mai multe hibride combinaţii ale acestora.

Astfel, o persoană este de obicei constituţia kapha completă. El are câteva lent de gândire. Isi aminteste de o lungă perioadă de timp, dar uita rareori informaţii. Acesta este un conservator,, constant stilul linistit.

Bumbac, în schimb, are un corp subţire şi membrele lungi. Ca un copil, pe care copilul este foarte mobilă şi agitat. Memoreze mai rapid, dar apoi uită totul. Acestea sunt oameni-inovatori, generatoare de idei. Dar cea mai mare parte, acestea avânta în nori. În cazul în care lână este să vă împărtăşiţi gândurile cu Pitt, acesta din urmă doreşte să pună în aplicare conceput în viaţă.

Pitt, apar pe datele lor - tipul de media. Adesea este fierbinte, furios, iritabil oameni. Ei fac boxe mari. Ei sunt liderii, Danko, alege o inima de la piept şi luminoase calea pentru alte persoane.

"Lucrul cel mai important - este de părere cititor RIG" LN "Eugene G. Chagin - a nu strica educaţia copiilor mici. Secretul de menţinere a sănătăţii în faptul că toată lumea a ţinut Stconstituţie-lea, dăruit de natură. De exemplu, Pitt. Printre ele se nasc lideri. Părinţii ar trebui să fie foarte atenţi cu aceşti copii. În cazul în care copilul va creşte într-un mediu fericit - atunci el ar face un lider excelent. Dar daca se deda punctele slabe Pitt, apoi, în viitor, cel mai probabil, el merge la lumea interlopă.

O chestiune de gust

În medicina de Vest nu are conceptul de "gust". Întrucât, în Ayurveda alocate şase din aceste categorii: sărat dulce,, acru, picant, amar, astringent.
Primele trei de gust necesare pentru a sprijini sănătate din bumbac pentru ultimele trei - mai util pentru kapha. Dar Pitt nevoie de un alimente dulci, picante şi obligatorii.

Desigur, Ayurveda nu exclude faptul că preferinţele de mai sus sunt necesare pentru toţi oamenii. Cu toate acestea, ar trebui să ia în diferite cantităţi, în funcţie de apartenenţa la un anumit tip. De exemplu, dacă constipaţie lână specific şi uscată, aceasta ar contribui la sarat si acru alimentare. Kapha - este slab, ea şi apă atât de mult, aşa că ar trebui să fie "seacă". Prin urmare, ascuţite gust. Dar daca grăsuţ Kapha dorinţa de a pierde în greutate, este puţin probabil că va transforma într-o lână subţire, precum şi un om nu va deveni niciodată o femeie. "Este important să ştiţi despre corpul tau, simti, şi apoi vă veţi păstra în ton" - sustinatorii Ayurveda.

Într-un articol mici este foarte dificil să-i spun învăţăturile mare de Ayurveda ... Ce are puncte slabe? Din păcate, în cazuri de urgenţă filosofia indiană antici nu poate ajuta. De exemplu, la un accident vascular cerebral. Cu toate acestea Ayurveda previne multe boli - face, astfel încât acestea nu exista.

Sofia Inkizhinova
http://www.l-navigator.ru/ln_n.php?act=c&page=1866&cat=6