Azi — Ziua maritimă Mondiale

/ Vizionări: 4026

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

mare Una din zilele internaţional în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite. Se observă din 1978 până la adresa sesiune X a Adunării Organizaţiei Consultative Maritime Interguvernamentale (IMCO) în ultima săptămână a lunii septembrie.

Scopul Mondiale Ziua maritimă să atragă atenţia internaţională a ceea ce pagube ireparabile mările şi oceanele care provoacă pescuitul excesiv, poluarea apei şi încălzirea globală. Cele două obiectivele cele mai importante - îmbunătăţirea siguranţei maritime şi prevenirea poluării marine, în special a petrolului.

Aproximativ 70% din planetă acoperită de apă. Biomasă tuturor formelor de viaţă marine - de la alge la balene albastre - 90% din biomasa tuturor organismelor vii de pe planetă. Însăşi existenţa majorităţii din reprezentanţi ai diferitelor specii de floră şi faună marină asociate cu recife de coral.

Potrivit ONU, în ultimii 100 de ani, aceste tipuri de peşte ca ton, cod, Marlin au fost capturate la 90%. Aproximativ 21 milioane de barili de petrol anual turnat în mările şi oceanele. deşeuri evacuate în organisme sintetice mari de apă, sunt cauza de deces a un milion de păsări şi 100.000 de mamifere marine pe an. Din cauza încălzirii globale în ultimii 100 de ani nivelul apei în rezervoare majore ale planetei până la 10-25 cm