Balsam pentru rufe cu propriile mâini: fără produse chimice de uz casnic

/ Vizionări: 4178

Кондиционер для белья своими руками

 

De multe ori atragem atenția la compoziția produselor chimice de uz casnic? Însă mijloacele cu care avem grijă de propria casă și obiectele din jurul nostru au deseori un efect invers asupra organismului nostru și acest lucru se datorează, în primul rând, calității și compoziției componentelor din diferite ambalaje magice.

De exemplu, 90% din piața produselor chimice de uz casnic sunt periculoase pentru sănătatea umană. Ce să facem? Să căutăm o alternativă în mijloacele simple și testate de timp.

Vă oferim o rețetă ecologică pentru a face un balsam de rufe la domiciliu!

Acest balsam nu este greu de pregătit, dar spre deosebire de produsele fabricate acesta nu va conține substanțele nocive, iar aroma va fi mai naturală și mai plăcută. Acest lucru este deosebit de important pentru familiile cu copii!

Veți avea nevoie de:

• 1 ceașcă de bicarbonat de sodiu

• 1/4 cană de apă caldă

• 8 cești de oțet

• Uleiurile esențiale după dorință (pentru aromă și efect tonic)

În primul rând, se amestecă oțet și apa, iar apoi ușor și treptat se adaugă bicarbonat de sodiu, amestecând constant. Așteptați până la sfârșitul reacției! Luați un recipient mai mare, apoi turnați în sticlă, unde balsamul va fi stocat.

Adăugați 1/3de linguriță de orice EM*. Închideți capacul și amestecați.

Înainte de fiecare utilizare, se amestecă de fiecare dată!

Doze: 1/2-1 ceașcă la începutul ciclul de clătire.

Pentru început, puteți încerca să faceți o porțiune de balsam pentru test și numai apoi experimentul de succes poate fi repetat în cantitățile necesare.

Iar lenjeria cu acest balsam va deveni moale și plăcută la atingere.

*EM - concentrat special în formă lichidă, în care a fost crescut un număr mare de microorganisme utile, tehnologia japoneză (trad.).

 

Sursa