Bamboobee — bicicleta de bambus pentru toţi și fiecare

/ Vizionări: 3324

Bamboobee - bicicleta de bambus pentru toţi și fiecare

Bicicleta este cel mai curat şi cel mai verde mijloc de transport. Dar nu există nici o limită la perfecţiune. Inspirat de succesul velocursei efectuate solo prin Asia, Sunny Chuah, a decis să încerce să creeze o linie de biciclete din bambus pentru consumatorii în masă. Ca urmare, s-a născut compania Bamboobee, care a anunţat pe 28 martie încasarea investițiilor pe site-ul Kickstarter.

Prima bicicletă de bambus,  Sonny a construit-o cu 3 ani în urmă și a făcut cu ea o cursă personală de o lungime de peste 6000 kilometri. Călătoria a îmbogățit călătorul cu experiența care a fost utilă la construirea modelelor în masă.

Bicicleta a devenit un mijloc de transport public deja în 100 de oraşe din Europă
Bicicleta a devenit un mijloc de transport public deja în 100 de oraşe din Europă

Bambusul este un minunat material regenerabil, care poate fi reciclat cu ușurință. Spre deosebire de alte soiuri de copaci, bambusul crește și se renaşte repede după tăierile  forestiere, îndreptând tulpina în cer. Caracteristicile de rezistență ale bambusului sunt de neegalat, iar forma este perfectă pentru crearea pieselor cadrului bicicletei tubulare.

Produsele lustruite din bambus sunt frumoase. Atingerea materialului natural produce senzaţii plăcute și emoţii pozitive. Sonny Chua crede că perseverența plantei spre lumină,  încarcă oamenii cu energie pozitivă. Sonny susţine că bicicletele sale sunt ideale pentru viață, muncă și  divertisment. Ele se disting printr-o calitate excepțională, confirmată de testele  International Safety, eleganţă şi frumuseţe.

 

Bamboobee - bicicleta de bambus pentru toţi și fiecare

 

Bicicleta din bambus
Bicicleta din bambus

Compania Bamboobee promovează pe site-ul Kickstarter două modele de bază ale bicicletelor de bambus, Revolution și Sunny. Ambele modele au mai multe opțiuni determinate de garnitură și de preț. Greutatea minimă a bicicletei Sunny - 9,5 kg, Revolution - 10,5 kg. La selectarea opțiunilor suplimentare, greutatea, desigur, creşte.

Fiecare bicicletă este asamblată manual, piesele de bambus sunt special tratate, reducând şansa de cracare. Compania a stabilit termenul de garanție pentru produsul său de 10 ani, care ar trebui să liniștească pe cei nesiguri de rezistența construcţiei.

Bamboobee acceptă orice încasări, începând cu un dolar. Printre premii stimulatoare pentru investitorii mici sunt şepci, căști pentru ciclişti și tricouri. Dar, pentru a deveni proprietarul unei biciclete de bambus din primul lot trebuie să investiţi mult mai mult decât un dolar.

 

Bamboobee - bicicleta de bambus pentru toţi și fiecare

 

Modelul de bază,  Revolution din primul lot va costa celor care se vor alătura proiectului $ 600, în timp ce prețul de vânzare al celui mai scump complet Sunny cu o garnitură suplimentară şi un asistent electric va fi $ 2300.

Guvernul de la Moscova planifică să ofere cetăţenilor interesaţi posibilitatea de a se deplasa în cadrul oraşului cu biciclete
Guvernul de la Moscova planifică să ofere cetăţenilor interesaţi posibilitatea de a se deplasa în cadrul oraşului cu biciclete

Proiectul de investiții Bamboobee a identificat câteva obiective. Suma minimă, care va permite producția bicicletelor de bambus este de 40.000  dolari. Judecând după faptul că în timpul primelor cinci zile au fost adunaţi mai mult de 18.000 dolari, nu va fi prea greu de a acumula această  sumă de bani.

 

 

 

Sursa: facepla.net - materiale - Kickstarter