Băutura care combate durerile de spate

/ Vizionări: 2098

Напиток, который борется с болью в спине

În ziua de azi, multe persoane se confruntă des cu dureri de spate, din cauză că petrec mult timp pe scaun şi nu adoptă o poziţie corectă a corpului. Din fericire, există o soluţie naturală care combate această problemă, însă la fel de importantă este şi mişcarea.

În ceea ce priveşte alimentaţia, consumul de alimente care conţin gluten nu este indicat în cazul în care ai dureri de spate, întrucât nu fac decât să înrătăţească problema. Pe de altă parte, alimentele naturale, precum spanacul, afinele, merele, ghimbirul şi mierea sunt de mare ajutor.

Spanacul este esenţial pentru menţinerea sănătăţii coloanei vertebrale şi, în acelaşi timp, uşurează durerile care apar în această parte a corpului, datorită nitraţilor şi vitaminei K pe care le conţine din plin.

Merele sunt bogate în quercitină, un antioxidant care are puternice proprietăţi antiinflamatoare. Şi ghimbirul ajută la diminuarea inflamaţiilor şi a durerilor, deoarece conţine compuşi uleioşi care uşurează aceste simptome.

Despre miere se ştie încă din antichitate că elimină durerile de spate şi reduce inflamaţiile.

Cum sporeşti efectele acestor alimente?

Decât să consumi aceste alimente separat, mai bine le foloseşti pe toate la prepararea unei superbăuturi.

Ingrediente necesare:

5-6 afine

câteva frunze de spanac

1 măr curăţat

1 lingură de miere

1/2 linguriţă de ghimbir dat prin răzătoare

1/3 cană cu apă

Ingredientele, mai puţin afinele şi mierea, se amestecă bine în blender. La final, adaugă o lingură de miere şi câteva afine, pentru a-i spori proprietăţile benefice. Pentru efecte maxime, se recomandă consumul acestei băuturi în mod constant.

 

Sursa: moldovenii.md