Băuturile carbogazoase vor fi interzise în școlile din Rusia.

/ Vizionări: 2070

​В российских школах запретят продавать сладкие газированные напитки

 

Secretarul adjunct al Camerei Publice din Rusia Vladislav Grib s-a adresat către prim-ministrului Dmitrii Medvedev, cu cererea de a impune o interdicție privind vânzarea cu amănuntul băuturi carbogazoase dulci în școli, spitale pentru copii și alte instituții pentru minori.

Medicii atenționează! Băuturile carbogazoase au efecte cancerigene
Medicii atenționează! Băuturile carbogazoase au efecte cancerigene

În cele mai dese cazuri, băuturile acestea se vând în cantinele școlare și din automatele instalate în instituțiile de învățămînt. Însă Vladislav Grib consideră că băuturile carbogazoase ar trebui să fie interzise spre comercializare în școli, cafenele pentru copii, spitale și alte instituții, în care copilul poate să le cumpere fără supravegherea părinților. "Orice medic vă poate confirma că băuturile dulci, consumate frecvent și în cantități mari, provoacă garantat probleme de sănătate - obezitate, diabet, și diferite boli de stomac," - a declarat el.

Într-adevăr, în unele țări și în câteva state din SUA comercializarea băuturilor carbogazoase în instituțiile pentru copii este interzisă prin lege. Susținătorii inițiativei ruse consideră că interdicția ar trebui să atingă toate băuturile carbogazoase, ce conțin zahăr, indiferent de țara de origine. "Eu cred că avem nevoie să promovăm mai activ acele băuturi care, cel puțin, nu ne distrug sănătatea", a subliniat Vladislav Grib într-un interviu pentru revista "Izvestia".

Inițiativa privind interdicția de vânzare a băuturilor carbogazoase cu un conținut ridicat de zahăr a susținut și directorul Fondului Independent de Monitorizare a Serviciilor de Sănătate și de Protecție a Sănătății "Sănătatea", Eduard Gavrilov. Potrivit acestuia, copiii adesea consumă cantități mari de băuturi carbogazoase, ce provoacă creșterea nivelului de zahăr în organism. ”În plus, din dietă se exclud alte tipuri de lichide, care conțin substanțe esențiale și de neînocuit pentru organism”, a menționat Gavrilov.

Lupta cu obezitatea: primarul New-Yorkului vrea să interzică vînzarea băuturilor carbogazoase în recipiente mari
Lupta cu obezitatea: primarul New-Yorkului vrea să interzică vînzarea băuturilor carbogazoase în recipiente mari

De asemenea, expertul afirmă că împreună cu băuturi dulci carbogazoase organismul copilului primeşte o cantitate excesivă de fosfor şi calorii, care depășesc consumul zilnic de energie. De astfel, creşte riscul apariției obezității, diabetului zaharat, carierea dinţilor şi scăderea densității osoase.

De fapt, școlile destul de rar achiziționează mașinile de vânzare a băuturilor, iar automatele pentru cafea sunt, în general, interzise. ”Aceste mașini sunt adesea ori cumpărate de către persoane fizice, care apoi închiriază spațiu pentru comercializare în școli și alte instituții”, - a declarat directorul general al companiei care dezvoltă dispozitive de autoservire "Invend" - Victor  Zubic. Cu toate acestea, potrivit lui, este aproape imposibil de a calcula cât de multe astfel de automate sunt instalate în instituțiile pentru copii, deoarece ele pot fi ascunse ușor în timpul verificărilor fiscale.

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137