Baza de date a zonelor contaminate

/ Vizionări: 4680

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Pesticide Deja în această primăvară, un grup de experţi locali vor începe lucrările de instituire a unei baze de date electronice a teritoriilor, care a constatat existenţa a pesticidelor, a declarat luni agentiei "Noutati-Moldova" manager de proiect "Managementul şi distrugerea poluanţilor organici persistenţi (POP)," Valentin Pleşca.

"Lucrarile vor fi efectuate în colaborare cu autorităţile publice locale. Suntem de negociere cu ei. Pentru a fi efectuate în 1000 de monitorizare a zonelor contaminate, un inventar de depozite foşti şi zonele adiacente, pentru a lua probe diferite de apă şi sol ", - a explicat Pleşca.

Este planificat ca de colectare a informaţiilor necesare şi crearea bazei de date în sine va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.

"Baza de date va conţine numai exacte, verificate datele privind localizarea geografică, zona de contaminare şi caracterul său. Acest lucru va permite de clasificare a poluării şi pentru a găsi modalităţi optime de a aborda problemele legate de curăţenie şi reciclare. Până la acel moment, a avut loc doar o monitorizare preliminară a poluării cu pesticide ", - a subliniat Plesca.

Din martie 2007, proiectul "Managementul şi distrugerea poluanţilor organici persistenţi (POP)" luate în Franţa şi au distrus 1292 de tone de pesticide învechite din 11 raioane ale republicii.

Proiectul este finanţat de Fondul Global de Mediu prin Banca Mondială şi Guvernul Republicii Moldova.

NewsMoldova