becuri de economisire a energiei poate provoca înroşire a pielii

/ Vizionări: 7460

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

lampă radiaţiile ultraviolete emise de becuri de economisire a energiei poate provoca înroşire a pielii, expertii au avertizat pe britanici Sănătate Protection Agency (Agenţia de Protecţie a Sănătăţii). În opinia lor, cel mai mare risc sunt cele cu pielea hipersensibil, şi pacienţi cu diferite boli dermatologice, rapoarte Mail Online.

Atenţie se aplică doar la aşa-numitele "deschise" lămpi de economisire a energiei, care sunt uşor de văzut de la bobina de ochi. Studiile au demonstrat că aceste lămpi pot produce aceeaşi cantitate de radiatii ultraviolete, este produsă în aer liber într-o zi insorita de vara. Aceasta radiatie poate provoca iritarea pielii, dar nu asociate cu un risc crescut de a dezvolta cancer de piele, spun experţii.

Potrivit oamenilor de ştiinţă britanic, înroşirea pielii pot să apară, dacă se află prea aproape - mai puţin de 30 cm - de la lămpi de economisire a energiei pentru un minim de o oră. Acesta este motivul pentru efectele nocive ale aceste lămpi sunt mai predispuse la bijutieri, precum şi reprezentanţi ai altor profesii care trebuie să lucreze cu mâinile sale aproape de sursa de lumină.

Pentru a proteja împotriva efectelor dăunătoare ale radiaţiilor ultraviolete nu neaparat rid de lămpi de economisire a energiei, a remarcat experţilor britanici. Este recomandat sa nu fie aproape de sursa de lumină, şi de a folosi aşa-numitele "închis" tuburile acoperite cu un strat suplimentar de sticla.

medportal.ru /