Belarus intenţionează să condamne homosexualii la zece ani de închisoare

/ Vizionări: 3016

 

гомосексуализм

 

 

Belarus planifică să revină la răspunderea penală pentru sodomie. Aceste informații au fost distribuite de ziarul " Partizan belarus ", referindu-se la o sursă în cadrul parlamentului republicii.

Campania «Leknta.ru» anunţă ştirea.

 

Potrivit sursei citate, parlamentarii au de gând să adopte în sesiunea din toamnă modificările corespunzătoare la Codul Penal din Republica Belarus. Astfel, sodomia - sex între bărbați – va fi pedepsită cu privaţiunea de libertate de până la zece ani, se planifică de asemenea sancțiuni pentru promovarea homosexualității: o amendă sau privaţiunea de liberate pe o perioadă de până la cinci ani.

Aceste informaţii încă nu au fost confirmate sau infirmate oficial.

Anterior, la mijlocul anilor 2000, deputatul belarus Victor Kucinski a propus de a reconstitui în Codul Penal articolul privind "Sodomia".

- Poziţia mea de deputat este următoare: toţi aceşti "albaştri" şi ceilalţi ar trebui să fie declaraţi în deplină vină, - spunea el. Însă Ministerul de Interne nu a sprijinit propunerea.

Vă reamintim că președintele belarus Aleksandr Lukașenko,  în repetate rânduri a dezaprobat bărbații gay.

- Eu nu accept acest lucru care se numeşte ... homo .. atunci când un bărbat cu un bărbat, eu nu accept homosexualitatea, - a remarcat el într-un interviu.

Mai târziu, referindu-se la orientarea unui dintre politicienii europeni care l-a acuzat de "dictatură”, președintele belarus a spus că "mai bine să fii dictator decât albastru".

În același timp șeful statului a menționat că tolerează relațiile lesbiene între femei.

- E scuzabil când o femeie este cu altă femeie ... Noi, bărbaţii, suntem de vină, - a explicat el.

Trebuie de remarcat că conform sursei "Partizan belarus", se planifică  introducerea răspunderii penale doar pentru sex între bărbați. Modificările din Codului penal nu vor afecta femeile.

Răspunderea penală pentru homosexualitate a existat în Dreptul Penal sovietic, inclusiv Codul Penal al Republicii Sovietice Socialiste Belarus. Pentru sex între bărbați se prevedea o pedeapsă cu privaţiunea de libertate. Mai târziu, responsabilitatea pentru relațiile homosexuale a fost anulată. În special, în Codul Penal al Federaţiei Ruse, care a fost în vigoare până în 1996, a rămas doar pedeapsa pentru sodomie asociată cu violența  fizică și amenințări.

Vă reamintim că deputaţii din Rada Supremă au înaintat o hotărâre legislativă care propune de a interzice propagarea homosexualităţii cu participarea copiilor.

 

Sursa: news.pn

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137