Beneficiile frunzelor de cătină

/ Vizionări: 8498

Frunzele uscate se infuzează ca ceai, care se bea în cazul hipertensiunii și hipertensiunii simptomatice, dereglărilor intestinului, hipovitaminoză, răceli, iar în stare proaspătă sînt utilizate uneori în locul mărarului sau pătrunjelului

Frunzele uscate se infuzează ca ceai, care se bea în cazul hipertensiunii și hipertensiunii simptomatice, dereglărilor intestinului, hipovitaminoză, răceli, iar în stare proaspătă sînt utilizate uneori în locul mărarului sau pătrunjelului.

1. Infuzia din frunzele de cătină în cazul maladiilor articulațiilor (se fierbe 10 minute 1 lingură de frunze mărunțite de cătină într-un pahar de apă, se bea cîte ½ pahare de 2 ori pe zi).

2. Ceaiul din cătină în cazul hipovitaminozei. 5 g de frunze uscate se infuzează cu 1 pahar de apă clocotită.

3. În cazul dereglărilor gastro-intestinale se administrează decoctul din frunze i crenguțe de cătină.

4. În cazul maladiilor cutanate se fac băi cu decoct din crenguțe și frunze de cătină.

5. În frunzele și fructele de cătină se conțin cumarine, ce previne formarea trombelor în vasele sangvine.

6. În cazul răcelilor poate fi băut un ceai din părți egale de frunze de cătină, flori de mușețel și sunătoare.

7. Ceaiul din frunze de cătină este eficient în tratamentul stomatitei și parodontitei.

8. Decoctul din frunze de cătină este bea în cazul diabetului zaharat (inclusiv în cazul complicațiilor la vasele sangvine), anemiei, ulcerului stomacului, bolilor de ficat, răcelilor, aterosclerozei și hipertensiunii.

9. Frunzele de cătină se administrează în cazul conținutului sporit de colesterol, precum și în cazul obezității.