Bere și vodcă în Rusia

/ Vizionări: 3974
Tag-uri: , ,

Пиво и водка на Руси

 

Bere este o infuzie de cereale. Apa a fost infuzată cu cereale și băută. Această apă curăță organismul și adaugă forțe – este apa de băut (abreviat - bere).

Relaţii funciare în Rusia feudală (sec. IX-XIX)
Relaţii funciare în Rusia feudală (sec. IX-XIX)

Vodcă este o infuzie de plante. În apa de izvor au fost adăugate anumite plante și infuzate la soare - apa cu ierburi (abreviat  - vodcă; in rusă cuvântul „apă” are aceeași rădăcină ca și cuvântul „vodcă”: вода, водка).

Bere și votcă sun băuturi care fortifică starea generală a organismului și sunt încă utilizate pe scară largă în medicina populară. De asemenea, strămoșii rușilor au băut aceste infuzii în timpul sărbătorilor (în sensul slav al cuvântului). Sărbătorile în cultura rusă sunt tranziții la nivel global, atunci când se schimbă natura. În acel moment este necesar de a ajuta organismul să se readapteze, prin urmare în cicluri festive slavii au băut bere și vodcă, care purifică organismul și sunt o sursă de vitamine și minerale.

Rețeta de bere (de ovăz)

Asupra cerealelor de ovăz se toarnă apă rece într-un raport de 1:10 și se infuzează timp de 1 zi , apoi se strecoară. Se consumă câte 1/2 - 1 cană înainte de masă de 2-3 ori pe zi.

Bere de ovăz este folosită ca o băutură tonică, care normalizează metabolismul, se recomandă pentru anti-îmbătrânire, este anti-inflamatoare, diaforetică și diuretică. Puteți face de asemenea bere de orz , secară , etc. fiecare are propriile sale beneficii. De exemplu, o bere de grâu este un profilactic împotriva multor maladii, a fost folosită în loc de apă la gătitul supei și cvasului.

Rețeta de vodcă

Asupra ierburilor recoltate se toarnă apa de izvor și se infuzează timp de 4-5 ore.

Vodca  este așa-numita metodă rece de pregătire a infuzii de plante, fără prelucrare termică. Este nevoie de 1,5-2 ori mai multe de plante pe o porțiune decât la o infuzie în apă clocotită, dar sunt păstrate toate elementele nutritive. Rețeta de vodcă pare simplă, dar, de fapt, este o adevărată știință. Trebuie să știți în ce timp iarba câștigă putere maximă, cum să strângi, să usuci și să păstrezi corect ierburile...