Biciclete electrice în loc de camioane în Germania

/ Vizionări: 3368

Грузовые электро-велосипеды в Германии

Bicicletele electrice de marfă pot înlocui camioanele pe porțiunile complicate de drum și în ambuteiaje. Est vorba că asemenea biciclete merg exclusiv cu motor electric, fără a utiliza forța musculară și poate transporta cu ușurință încărcături, manvrînd prin oraș mai rapid ca camioanele grele. În Germania, bicicletele electrice ar putea înlocui camioanele în transporturile locale.

Guvernul consideră că bicicletele de marfă au un potențial mare: aplicarea lor ar trebui să reducă numărul ambuteiajelor pe străzile urbane și să reducă nivelul poluării.

Bicicleta din bambus
Bicicleta din bambus

În orașele germane cu o rețea extinsă de piste pentru biciclete, bicicletele electrice concurează cu succes cu automobilele. Cu o încărcătură, bicicletele electrice parcurg pînă la 70 de km, iar viteza lor maximă ar putea atinge pînă la 40 km/oră. Bicicletele electrice sînt procurat în scopul de a economisi, pentru a nu achita pentru automobil și cheltuielile adiacente: asigurarea, parcarea și benzina, care este cea mai scumpă din istoria Germaniei.

În prezent, în Germania sînt 1,6 milioane de biciclete electrice. Pînă în 2016 guvernul a cheltuit circa 13 milioane de euro pentru proiectele implementare a bicicletelor electrice.