Bile de piatră ale zeilor

/ Vizionări: 3912

Bile de piatră ale zeilor

Bile de piatră ale zeilorEnigma sferelor de piatră, care sunt situate în diverse colţuri ale globului, preocupă oamenii de ştiinţă timp de multe decenii.

Cel mai mare număr de aceste sfere misterioase - aproximativ 300 - a fost descoperit în Costa Rica. Analiza efectuată a dovedit că vârsta bilelor depăşeşte 12 mii de ani.

Compusul sferelor nu este acelaşi, o mare parte din ele este făcută din piatra de lavă, dar există şi bile, care sunt compuse din rocile sedimentare.

Este interesant faptul că, pietrele au fost supuse unei încălziri şi răciri repetate, probabil, pentru a prelucra mai uşor stratul superior.

Un alt fapt, chiar mai surprinzător, este locaţia acestor sfere, acestea au fost găsite nu numai în America, dar şi în Europa, Asia, Noua Zeelandă şi chiar pe Pământul lui Franz Josef!

Majoritatea  sferelor  au fost distruse de vânătorii de comori, care erau convinşi că în interiorul lor era ascuns aurul. Puţin probabil, că aceste lucruri au o origine  primitivă, deoarece  pe Pământ există o mulţime de artefacte maiestuoase, destinaţia cărora are ceva puţin asemănător cu safeu. Statui de pe Insula Paştelui,, piramide din Tula - astfel de construcţii, probabil, au îndeplinit unele sarcini, care sunt foarte diferite de concepţia despre lumea modernă.

Există o versiune că popoarele din America Centrală au subliniat statutul lor înalt cu aceste sfere, instalându-le alături de locuinţa sa.

Dar această ipoteză nu poate explica, cum sferele au putut ajunge în Noua Zeelandă şi Extremul Nord.

 

 

Sursa: kartinamira.info