ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Bill Gates: cu «super-aliment» împotriva planetei aglomerate



Bill Gates: cu "super-aliment" împotriva planetei aglomerate

 

Fondatorul  companiei Microsoft, Bill Gates s-a implicat înt-un proiect nou: cultivarea speciilor noi de plante, care conţin toate vitaminele şi mineralele necesare omului. Despre acest fapt a raportat săptămânalul londonez The Sunday Times.

Ca bază pentru această plantă, care în ştiinţa mondială a fost numită "super- aliment”, a fost selectat sorgul, cultură  cerealieră cultivată în agricultura modernă. Acum, câteva grupuri de oameni de ştiinta lucrează pentru a obţine cu utilizarea ingineriei genetice un nou tip de sorg, care ar putea înlocui oricare alt aliment.

Scopul lor - crearea unui produs alimentar unic, care va contine tot ce este necesar pentru dezvoltarea umană normală.

Selectarea sorgului se explică prin stabilitătea biologică incredibilă şi capacitatea de a supravieţui în cele mai dificile condiţii climaterice. O altă caracteristică a acestuia constă în următorul fapt: pentru creştere sorgul are nevoie de foarte puţină apă în comparaţie cu alte culturi, inclusiv cereale. Dar, acesta conţine puţine substanţe nutritive, şi se digerează prost.

Fondul, deţinut de Bill Gates, a investit deja în crearea unei noi generaţii de cereale aproximativ 20 de milioane de dolari. Totodată, fondul examinează propuneri pentru crearea pesticidelor ecologice inofensive şi noilor modalităţi de a asigura supravieţuirea roadei în condiţii dificile.

Sunt în curs de desfăşurare şi lucrări ştiinţifice asupra altor produse modificate genetic. De exemplu, orezul de aur, care conţine o mulţime de beta-caroten pentru a ajuta milioanelor de copii pentru a evita orbirea. Şi în Uganda, unde o treime dintre copii suferă de malnutriţie, au fost fondate primele plantări de probă de superbanane.

Cu toate acestea, activitatea lui Gates privind crearea „super-alimentului” ar putea finisa cu o „super-nenorocire”. La o conferinţă recentă din California, Gates a deschis cortina asupra unui aspect aproape necunoscut al carităţii lui - declinul populaţiei, sau cu alte cuvinte – eugenia (EUGENÍE –teorie, care preconizează ameliorarea populațiilor umane prin măsuri genetice – trad.). Gates a menţionat acest lucru la o conferinţă închisă în Long Beach (California), numită TED2010 Conference, în discursul său "Reînnoire la zero!". Gates a declarat: "În lumea de astăzi sunt 6,8 miliarde de oameni. Acest număr va creşte la aproximativ 9 miliarde.  Acum, dacă vom efectua cu adevărat un lucru mare asupra vaccinurilor noi, sănătăţii publice şi serviciilor în domeniul reproducerii, vom putea reducepopulaţia ,probabil, cu 10 sau 15%".

Este caracteristic că fonduli „Bill şi Melinda Gates” în colaborare cu creatorul biotehnologiei OMG, fondul David Rockefeller, finanţează proiectul intitulat "Alianţa pentru o revoluţie verde în Africa"(AGRA), prezidată de fostul şef al OMG Kofi Annan. Monsanto, DuPont, Dow, Syngenta si alti giganţi agroindustriali OMG, potrivit zvonurilor, de asemenea, se află în inima AGRA, folosindu-o ca un canal sub acoperire pentru a răspândiri seminţele lor patentate OMG-uri în multe ţări din Africa sub eticheta înşelătoare "Bio-Tehnologie", un eufemism pentru seminţele modificate genetic, patentate.

Totodată, unul dintre proiecte de lungă durată al guvernului SUA a fost perfectarea unui soi de porumb modificat genetic - principalul produs în Mexic şi în multe alte ţări din America Latină. Acest porumb a fost testat în cercetări, finanţate de către  Departamentul de Agricultură din

SUA şi o mică companie biotehnologică din California numita „Epicyte”. Anunţând  despre succesele sale la o conferinţă de presă în 2001, preşedintele companiei „Epicyte”, arătând spre câmpiile de porumb OMG, a declarat: "Avem o seră cu porumb, care produce anticorpi împotriva spermatozoizilor.

Hein a explicat că ei au luat  anticorpi de la femei cu o afecţiune rară, cunoscută sub numele de infertilitate imunitară, au izolat genele, care reglementează producerea acestor anticorpi de infertilitate, şi, cu ajutorul tehnicilor de inginerie genetică, le-au  introdus în genomul seminţelor obişnuite de porumb pentru a produce plante de porumb. Astfel, în realitate, ei au produs un contraceptiv latent,  introdus în porumb, destinat consumului uman. "De fapt, anticorpii sunt atraşi de receptorii de pe suprafaţa spermei, - a declarat Hein. - Ei se ataşează şi fac fiecare spermatozoid  atât de greu, că acesta nu se poate mişca mai înainte. El pur ţi simplu tremură ca în dans Lambada”.

Spermicidele, ascunse în porumbul OMG, furnizat populaţiei ţărilor lumii a treia, care suferă de foame, datorită generozităţii Fundaţiei Gates, Fundaţiei Rockefeller, şi , AGRA lui Kofi Annan, sau vaccinuri, care conţin agenţii latenţi de sterilizare – sunt doar două cazuri documentate de utilizarea seminţelor OMG pentru "depopularea."


N.B. În 1953 oamenii de ştiinţă americani James Watson si Francis Crick au descoperit spirala dubla de ADN. În 1972 biochimistul american Paul Berg a primit ADN-ului recombinant. In 1980, biologul american Walter Gilbert, a câştigat Premiul Nobel pentru chimie pentru metoda sa de secvenţiere ADN-ului. În 1987 el a condus primele testări în domeniul culturilor modificate genetic – cu tomate, rezistente la boli virale. În 2001, compania americană Monsanto a creat un cartof, rezistent la virusul patogen; bumbac, care nu se teme de insecte dăunătoare; soia şi porumb, nepredispuse la erbicide, mortale pentru buruiene. Vânzările. Monsanto au ajuns la 5.5 miliarde dolari

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 08 octombrie 2010 12:58
Vizualizări: 3245

Citiţi de asemenea

La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
73
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
68
Rețeta de varză murată fără sare de la Pola BragaDe ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o ...
175
Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
169