Biocarburanti din drojdie de vin

/ Vizionări: 7652

Биотопливо из винных дрожжей

 

Grupul petrolier francez Dyneff, filiala a Rompetrol, produce deja biocarburanti din sfecla, cereale sau trestie de zahar insa intentioneaza sa extraga etanol si din drojdie de vin.

Otrăvirea oamenilor cu pîine coaptă cu drojdie termofilă (Video)
Otrăvirea oamenilor cu pîine coaptă cu drojdie termofilă (Video)

Producem deja un superetanol, E85,obtinut din distilarea sfeclei, a trestiei de zahar sau a cerealelor, pe care il vindem cu 0,95 euro litrul in benzinariile noastre. Dar inlocuirea biocarburantilor din cereale sau sfecla cu etanol obtinut din drojdia de vin ne va permite sa valorificam si deseurile vinicole, fara sa afectam suprafetele agricole. Este un proiect care se va desfasura pe o perioada de 4 sau 5 ani, iar in prezent cautam parteneri in sectorul viticol”, a explicat Emmanuel Riu, director general Dyneff.

E85 contine 75%-85% etanol si 15% benzina, are o cifra octanica de 95 si este conceput special pentru piata franceza, una dintre cele mai avansate din Europa, din punctul de vedere al utilizarii biocarburantilor.

E85 este mai ieftin decat benzina clasica sau decat motorina. La o statie Dyneff, un litru de E85 costa 0,95 euro fata un litru de benzina, care este vandut cu 95 1,60 euro sau de un litru de motorina care poate fi cumparat 1,40 euro.

Carburantii pe baza de etanol reprezinta 1% din oferta Dyneff, care a comercializat 2,3 miliarde litri de produse petroliere in 2012. Grupul petrolier francez Dyneff, filiala a Rompetrol, dispune de o retea de distributie formata din 120 de benzinarii.

De curand, Rompetrol a deschis doua noi benzinarii in Franta, prin intermediul subsidiarei sale Dyneff, si a finalizat un terminal petrolier cu iesire la Marea Mediterana,  in parteneriat cu Total.

 

 

Sursa: green-report.ro

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137