BMW lansează producerea vehiculelor electrice

/ Vizionări: 4694

BMW lansează producerea vehiculelor electrice

 

BMW lansează producerea vehiculelor electrice

BMW i8 Spyder: super car ecologic curat
BMW i8 Spyder: super car ecologic curat

În Compania BMW s-a vorbit despre lansarea unui nou brand al maşinii electrice/hibrid, dar în această săptămână producătorul german în cele din urmă a anunţat: viitoarea linie a maşinilor ecologice se va numi "i". Automobilul pentru Megapolis, i3 va da naştere la o nouă serie, iar modelul hibrid BMW i8, de asemenea, în curând se va alătura la această linie.

Din informaţiile despre aceste două modele, pe care jurnaliştii interesaţi au reuşit să obţină, i3 este o maşină mică sport, cu zero emisii, care se va baza pe structura "LifeDrive" din fibre de carbon uşoare şi aluminiu. Fibre de carbon şi metale plastice (CFRP) vor creşte eficienţa corpului datorită materialului care este mai rezistent, decât oţelul, şi mai uşor, decât aluminiu. Numai uitându-vă la design, puteţi înţelege imediat că acest model este exact BMW, dar acest vehicul cu patru scaune va fi, de asemenea, foarte ecologic. Designul maşinii a fost puternic influenţat de experienţa Formulei 1, care a format imaginea unei maşini maxim uşoare şi aerodinamice. De o mărime de doar 1.24 metri, maşina are un coeficient mic de rezistenţă - 0,22, în comparaţie cu 0.34 la BMW Z4.

 

BMW lansează producerea vehiculelor electrice

BMW lansează producerea vehiculelor electrice

BMW lansează producerea vehiculelor electrice

Pas urias pe piata masinilor electrice
Pas urias pe piata masinilor electrice

Dar cea mai mare atracţie este o unităte de energie electrică (plug-in hibrid). Sistemul foloseşte motorul turbodiesel din 3 cilindri împreună cu motorul electric instalat în faţă şi în spate. Ambele motoare sunt puse în acţiune de bateria litiu-polimer, care poate fi reîncărcată complet prin intermediul unui echipament standard în două ore şi jumătate. Spre regret, cu o singură încărcare maşina merge nu foarte departe - 50 km numai pe tracţiune electrică, dar dacă veţi folosi rezervorul de motorină de 24 de litri, maşina poate călători la o distanţă de până la 700 de kilometri. Împreună, această combinaţie va produce 328 de unităţi de putere efectivă.

Vorbind despre viteză, acest hibrid poate accelera până la 100 km / h în 4,8 secunde. Consumul mediu de combustibil este de 3.13 litri pe 100 km, iar emisiile vor fi doar de 99 gr/km. Această maşină este la fel de rapidă ca şi Porsche 911 Carrera.

Se mai aşteaptă, că motorul i3 va produce 100 kW. Dacă veţi compara Nissan LEAF, de exemplu, produce 80 kW. Unitatea de putere va fi similară cu sistemul electric de a doua generaţie, care este folosit în BMW ActiveE. Pentru cei, care nu pot aştepta informaţii mai detaliate, maşina va fi prezentată la Geneva Motor Show săptămâna viitoare.

 

Autor: Timon Singh

Источник: Zelife.ru со ссылками на Inhabitat, NY Times

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137