Borcănașul cu vitamine

/ Vizionări: 2148
Tag-uri: , , ,

Mărunțiți prin mașina de tocat ½ pahar de stafide, 1 pahar de nuci, 0,5 pahare de migdale (ar fi bine și nuci de cedru – un remediu excelent pentru sporirea imunității), coaja a două lămîi. Sucul de lămîie se stoarce, iar coaja se mărunțește aparte.

1) Mărunțiți prin mașina de tocat ½ pahar de stafide, 1 pahar de nuci, 0,5 pahare de migdale (ar fi bine și nuci de cedru – un remediu excelent pentru sporirea imunității), coaja a două lămîi. Sucul de lămîie se stoarce, iar coaja se mărunțește aparte. Apoi adăugăm 0,5 pahare de caise uscate și tot atîtea prune uscate, 150 g de miere. Amestecul se ține 1-2 zile la întuneric, se păstrează în frigider. Maturii mănîncă 1-2 linguri de 3 ori pe zi, copiii de la trei ani – cîte o linguriță de 2 ori pe zi.

2) 200 g de caise uscate, 200 g de prune uscate, 200 g de smochine, 200 g de nuci, 200 g de stafide, 200 g de miere, 1 lămîie, 50 ml de divin. Fructele uscate și lămîia cu coajă se dau prin mașina de tocat, se adaugă mierea și divinul. Borcanul se ține în frigider. Se ia cîte o linguriță înainte de masă.