Borş de vară

/ Vizionări: 3008
Tag-uri: ,

Borş de vară

 

Reţeta pentru o săptămână fierbinte! Serviţi rece!

 

Borş de vară

Ingrediente:

La 15 porţii - 3,5 litri de apă

Sfeclă tânără (medie) - 3 buc.

Varză - cap mic

Morcovi - 1 buc.

Cartofi - 2.

Ceapă - 1 buc.

Tomate - 2 mari

Lămâie - 1 buc.

Usturoi - 5 căţei

Piper bulgar - 1 / 4 buc.

Limonadă de pepene verde
Limonadă de pepene verde

Verdeaţă şi sare (de mare) - după gust

Metoda de preparare:

În apă clocotită se adaugă varză şi sare, cartofi în cuburi. Când supa începe să fierbe, se adaugă sfeclă rasă într-o răzătoare medie (cu tulpini şi frunze) şi morcovi, ceapă tăiată mărunt. Borşul cel mai delicios este obţinut atunci când sfecla se taie în cuburi mici cu un cuţit ascuţit. Se adaugă roşii suculente, piper bulgar, 5 căţei de usturoi. După aceea borşul ar trebui să "ajungă" la fiert la  o temperatură minimă. Înainte de sfârşitul gătitului, stoarcem suc de lămâie proaspăt pentru ca culoarea borşului să rămână roşie. Adăugăm rădăcini de pătrunjel, piper negru în boabe (frunze de dafin) şi stingem focul. După aceea adăugăm pătrunjel verde şi alte ierburi uscate. În supă putem adăuga ciuperci, fasole şi măsline. Foarte gustos!

 

 

Sursa: Centrul pentru protecţia drepturilor animalelor "VITA"