Brățara care îți spune la ce substanțe chimice ești expus

/ Vizionări: 2142

Создан браслет Myexposome, который определяет уровень воздействия химических веществ

MyExposome este un nou dispozitiv portabil conceput pentru a descoperi care sunt produsele chimice la care cei care îl poartă sunt expuși. Purtat timp de o săptămână acesta absoarbe toate substanțele chimice la care este expus – de la pesticide la substanțe inflamabile. După o săptămână acesta poate fi trimis prin poștă către un laborator care va comunica numele substanțelor absorbite.

Deși arată ca o brățară din cauciuc obișnuită, MyExposome este realizat dintr-un material special care are capacitatea de a reține substanțele cu care intră în contact. „Este asemenea unui burete. Absoarbe tot ce este în jurul său fie că mergeți la piscină sau mergeți pe stradă”, a explicat Marc Epstein, directorul general al start-up-ului american care a realizat acest dispozitiv.

Laboratorul analizează fiecare brățară pentru mai mult de 1.400 de substanțe chimice diferite, de la pesticide la perturbatori endocrini, compuși organici volatili și produse secundare de combustie. Accentul este pus pe chimicale care pot reprezenta o problemă pentru sănătatea umană. Odată ce substanțele au fost identificate subiectul își poate lua măsurile necesare pentru a limita expunerea la acestea.

Sursa: green-report.ro