Broccoli – elixirul tinereții

/ Vizionări: 1834

Брокколи – самый полезный «женский» овощ

Broccoli este recunoscut drept cea mai bună legumă pentru femei. Potrivit cercetătorilor din Michigan, această legumă poate feri femeile de cancer.

Această varză a devenit o adevărată descoperire pentru savanți. În baza ei ar putea fi elaborat un medicament revoluționar împotriva cancerului la sîn. Substanța sulforafan, ce se conține în broccoli este capabilă să distrugă celulele canceroase, împiedicîndu-le divizarea, fără a dăuna sănătății. Iar metodele tradiționale de tratament, precum se știe, nu permit distrugerea celulelor canceroase stern, de aceea chiar după cursul de chimioterapie boala recidivează. Experimentele cu broccoli au demonstrat că consumul regulat al acestei legume verzi reduce numărul celulelor canceroase în organismul femeilor.

Terciul frumuseții sau delicatesă regală
Terciul frumuseții sau delicatesă regală

Însă și anterior revistele pentru femei țineau în vizor această plantă, deoarece este extrem de bogată în vitamine (A, C, E, B1,B2,PP), substanțe minerale (potasiu, calciu, fosfor, riboflavin, natriu, cupru, magneziu, iod, bor, crom), acid folic, tiamin, riboflavin. Brocooli este renumit prin faptul că previne ateroscleroza, ameliorează activitatea inimii, fortifică părul, încetinește procesul de îmbătrînire și este chiar poate fi folosit ca un remediu antimahmureală!

Broccoli poate diversifica simțitor rația alimentară, mai ales în post, combinîndu-se perfect cu peștele ciupercile și alte legume.

De regulă, broccoli se fierbe, însă nu trebuie fiartă prea mult: 5-7 minute în apă puțin sărată, cea înghețată – 10-12 minute. Broccoli poate fi consumată și crudă, în salate.

De asemenea, din broccoli se prepară sosuri pentru paste, umpluturi pentru budinci și tarte, se adaugă în supe-piure.

 

Sursa: rus-health.info