Budincă cu dovleac și mere

/ Vizionări: 4662

Budincă cu dovleac și mere

 

Budincă cu dovleac și mere

 

Ingrediente:

  • 800 g dovleac,
  • 2 mere,
  • 2 linguri crupe de griș,
  • 4 ouă,
  • 1 pahar de lapte,
  • 4 linguri de unt,
  • 2 linguri de zahăr,
  • 2 linguri de stafide,
  • 1 pahar de smîntînă.

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă, se taie bucăţele mici, se fierbe puţin în lapte cu unt. Se toarnă crupe de griş şi se fierbe pînă este gata, amestecîndu-se permanent. Merele curăţate de coajă se dau prin răzătoare mășcată, se amestecă cu dovleac, stafidele opărite, gălbenuşurile bătute şi albuşurile, bătute separat cu zahăr. Masa obţinută se pune pe o tavă unsă cu unt, se acoperă cu un strat subţire de smîntînă şi se dă la cuptor.

Înainte de a se servi, budinca se acoperă cu smîntînă.

 

 

Sursa: moldovenii.md