Buruienile … bune şi rele

/ Vizionări: 8192

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Сорняки

Cineva a spus că o buruiană - este doar o floare în creştere în locul nepotrivit. Sunt înclinat să fie de acord cu această abordare. Este o plantă o buruiană, este determinată de unde planta creşte, şi ce impact are asupra vecinilor săi. Controlul buruienilor de practici de mediu care păstrează integritatea sistemului de viaţă complex de gradina, este un element important al conceptului de grădinărit organice.

Galben stralucitor capete de păpădie (Taraxacum officinale), în creştere printre iarba verde de pe gazon a oraşului, într-o pădure sau o zonă de preerie gradina noastra arata uimitor si sa incante ochiul cu culorile lor bogate. Dar aceeaşi păpădie, este rapid de raspandire pe gazon, gradina sau in gradina este destul de un oaspete nedorite, consumatoare de substanţe nutritive şi umiditate de la cel mai apropiat vecin. copac mare - arţar (Acer) sau Holly (Ilex), a aterizat pe un spot Solitaire aleasă cu grijă, uita-te atractiv şi creează o stare de spirit anumite într-o grădină mare sau parc. În cazul în care seminţele de varză de un copac adânc în rădăcinile noastre preferate trandafiri sau de la distanţă într-un loc în apropiere de gard în grădină, suntem puţin probabil pentru a obţine plăcere la acest "amatori". Nu vă rugăm să ne, de exemplu, şi defalcarea între dale terasa maci, deci de dorit în alte domenii de gradina noastra. Acestea sunt exemple din grădina mea şi eu sunt sigur că fiecare gradinar are astfel de multe exemple.

Culturile transformat în buruieni din cauza auto-agresive însămânţare sau prea puternică şi o creştere rapidă. Wisteria (wisteria, wisteria), hrisca baldzhuanskaya (Fallopia baldschuanica), iedera (Hedera) şi Clematis montane (Clematis montana) - alpinisti excelent, pur şi simplu indispensabile pentru o deghizare rapid un gard urât sau perete gol din casa. Dar dacă nu controlează creşterea lor, apoi câţiva ani ar putea de acest gard sau perete sa prăbuşit, pur şi simplu. Brebenoc şi muşcată krupnokornevischnaya (Geranium macrorrhizum) - excelent de acoperire de sol plante. Dar dacă nu limita răspândirea lor, cu câţiva ani în care le ocupă tot teritoriul posibil, deplasarea alte plante. Multe linii directoare recomanda grădinărit să crească astfel de plante aromatice comune precum menta, balsam de lămâie şi tarhon în recipiente şi nu în teren deschis, deoarece proprietăţile cunoscute ale acestor plante inundate peste tot în jurul. Păcătoşii proliferarea prea activă şi recunoscute favorite gradina: violete, aquilegia, manşetă, măcriş de grădină, brumărele şi maci deja menţionate. Chiar şi o frumoasă şi foarte scumpe de plante pot intra în categoria de buruieni, în cazul în creştere în cazul în care nu vrem să-l vadă.

Dacă nu ia în considerare "necontrolate" plante de cultura,, destul de plictisit clasice toate buruienile in gradini nostru va fi nimeni altul decât o pajişte şi plante de pădure şi flori. Nu este nevoie să menţionăm despre efectele nocive ale buruienilor noastre grădini, acest lucru bine cunoscut din copilarie. Dar lasă-ne să le recunoască şi unele avantaje:

Buruienile poate să fie frumos: Viunky (Convolvulvus), îmbrăţişând speculative pe tulpini lor cu flori albe-gramofoane zapada, chickweed (Anagallis arvensis);, domeniul violet măcriş (Viola arvensis). Buruienile sunt comestibile: lebada, care este, de asemenea, numita Maria, spanac sau căpşuni (Chenopodium); urzică (Urtica), care conţine o mulţime de vitamine şi minarelov; sol (Aegopodium podagraria); pădure kupyr (Anthriscus sylvestris). Buruienile pot fi utile ca plantă medicinală sau în casă: papadie, coada soricelului (Achillea millefolium); John's Wort Sf. comune (Hypericum perforatum), urzica, care este atât un mijloc de insecte prejudiciabil, şi vopsea rezidenţiale, precum şi cosmetice, şiplante medicinale, gunoiul de grajd şi un excelent verde. Buruienile pot furniza hrană şi adăpost pentru păsări şi insecte benefice care distrug dăunători gradina: iedera, vorsovka (Dipsacus), padure kupyr, ciulin (Carduus), fasole de câmp (Phacelia). Buruienile sunt atrase de insecte gradina poleniza plante de grădină: trifoi roşu, păpădie. Unele buruienile sunt "îngrăşământ verde": trifoi (Trifolium), urzică, lucernă (Medicago). Unele buruieni îmbunătăţi în mod semnificativ calitatea compostului gradina: coada soricelului, tataneasa (Symphytum), papadie. Buruieni semnal horticultor despre ce compoziţia şi aciditatea solului este dominată în grădina sa.

Toate cele de mai sus, dar nu modifică inevitabilitatea luptă constantă cu buruieni în grădinile noastre. Care sunt metodele ecologice de distrugere a buruienilor avem la dispozitie?

Măsuri de prevenire care vizează dificultatea de achiziţie buruienile in straturi de flori si gradina de legume. La prima vedere, ele par complicate, dar in final le salva grădinar o mulţime de timp şi costurile forţei de muncă:

Nu săpa pe sol fără a fi nevoie de (notorii "sapaturi în toamnă şi primăvară, recomandat cu insistenţă de multe ghiduri pentru grădinărit în ultimii ani). Acest lucru ridică la suprafaţă este stocat adânc în seminţe de buruieni a solului şi să încurajeze creşterea lor în continuare Nu lăsaţi solului săpat deschise, chiar şi pentru două săptămâni. Fie început plantarea imediat, sau să acopere zona cu plastic negru sau gradina de material şi nu-l eliminaţi înainte de plantare Zona, în special în cazul în care multe buruieni (de exemplu, în cazul în care anterior nu a existat nici de plantare de cultură generală), este foarte util pentru a închide materialul gradina negru pentru întregul an. Înainte de aceasta, aveţi nevoie pentru a săpa solul, să facă o plivitul aprofundată, chiar solului şi a face îngrăşământ (de exemplu, descompune resturi de iarbă, îngrăşăminte verzi sau gradina compost). Cele mai multe dintre buruieni în această perioadă vor muri fără acces de lumina Pentru irigaţii, sistemele de picurare utiliza pentru a asigura penetrarea apei de direcţionare la rădăcinile plantelor. Evitaţi sistemelor de udare că irrigates spaţiu mare rotaţie conduită anual de culturi de legume (recomandat regim este, în orice bun ghid pentru vegetale) şi ornamentale anuare Plante bine, lăsând între plante doar minimul necesar pentru creşterea şi dezvoltarea de spaţiu Răsaduri în seminţe semănat preferat în teren deschis A proteja calea de grădină şi terasă face zona, numai în acele locuri în care vă veţi folosi de fapt ei, altfel, ele sunt repede prea mare cu buruieni După cum puteţi efectua mai multe mulching plante, este un instrument foarte eficient pentru controlul buruienilor de succes. La mulching vorbit de bine, practic, toate plantele, este important doar pentru a alege materialul mulchirovochny dreapta. Acest lucru poate fi hârtie şi carton, gradina materiale speciale, negru sintetice, învelişul din fructe cu coajă lemnoasă, frunze, iarbă cosit, piatra de pietriş şi zdrobite, fân şi paie, lemn mărunţită, scoarţă de copac, talaş şi rumeguş, compost de gradina, intens plantate de acoperire de sol plantelor sau îngrăşăminte verzi "... Intotdeauna lasati centimetri mai multe de spaţiu mulci fără lângă baza de plante

Сорняки

Măsurile preventive pot reduce mult numărul de buruieni, dar, din păcate, nu te complet scăpa de ei. Prin urmare, acestea ar trebui să completeze întotdeauna de măsuri de rutină care vizează distrugerea fizică a buruienilor:

Mână plivitul sau plivitul cu sape, murături şi instrumente speciale (de exempluspaţiu liber între plăci). Acest lucru trebuie făcut în începutul primăverii, şi apoi - în timpul sezonului, dacă este necesar. Este mai uşor să facă plivitul un sol bine umezit distrugerea termică a unor buruieni (realizate cu un dispozitiv special, care ucide buruienile flacără sau aer cald). Deosebit de eficientă pentru căi gresie si terase Folosirea de utilaje speciale, care pana la sol şi se transformă zdrobit orice buruieni. Efective pe spatii nezasazhennyh mari. Această metodă, cu toate acestea, pot creşte riscul de răspândire a buruienilor, ca supravieţuitor parte din rădăcini sau bulbi mici pot începe să crească puternic, peste spaţiul gol, după o praşilă Tăierea sau cosit buruieni la radacini este adesea o măsură necesară, care oferă un efect rapid, dar de scurtă durată (prevenirea auto-însămânţare). Cu toate acestea, această măsură nu este de neglijat, dacă nu este posibil la spre a face mai mult

viata Suburban (CountrysideLiving.net)


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.