Busuioc – planta tinereții

/ Vizionări: 4318

Базилик

 

O varietate specială de busuioc folosită din vechime pentru prepararea bucatelor tradiționale indiene are o proprietate foarte valoroasă pentru orice persoană: încetinește procesului de îmbătrânire. La această concluzie au ajuns farmaciștii din India care pentru prima dată în istorie au efectuat investigații oficiale ale proprietăților acestei plante.

Legumele ce face să le plantați alături
Legumele ce face să le plantați alături

Studiul realizat de oamenii de știință din Colegiu Farmacologic Poona, situat în Maharashtra, a arătat ca extractul dintr-un anumit tip de busuioc cunoscut sub numele de busuioc sfânt (Ocinum Sanctum) sau Tulasi ajută la protejarea împotriva radicalilor liberi - substanțelor chimice care pot cauza cancer de inimă, rinichi, ficat, precum și afecta genele și celulele nervoase.

Busuiocul sfânt care crește în India și în alte părți ale Asiei de mulți ani a fost folosit în medicina ayurvedică ca un remediu pentru a recupera puterile și a întineri. Potrivit autorilor, rezultatele studiului, prezentate la Conferința farmaceutică britanică din Manchester, au dovedit existența proprietăților în care credeau medicii antici. Oamenii de știință sfătuiesc să consumăm busuioc sfânt, adăugându-l la o varietate de feluri de mâncare, care le va da un gust picant frumos.

În plus, busuioc este o plantă nepretențioasă care poate fi cultivată cu ușurință chiar și pe pervazul ferestrei. Iar de a avea o astfel de comoară acasă este o adevărata fericire.

 

Sursa