Butuceni și Țipova vor fi curățate (VIDEO)

/ Vizionări: 1200

Массовая уборка территорий в Бутученах и Ципова (+Видео)

Salubrizarea de amploare a teritoriilor din Butuceni și Țipova se va desfășura pe 26 martie și 2 aprilie în cadrul acțiunii ”Să Ajutăm Natura”.

La acțiune sînt invitați să participe toți cetățenii pentru care lupta pentru curățenia mediului înconjurător nu înseamnă doar vorbe-n vînt. Mișcarea de tineret ”Voievod” și Fundația pentru Dezvoltare Ecologică ”EcoDava” susțin, în mod tradițional, acțiunea. Astăzi, 1 martie, în cadrul unei conferințe de presă, organizatorii și partenerii acțiunii ”Să Ajutăm Natura” s-au adresat cu un îndemn, în acest sens, către cetățeni, transmite NOI.md.

Potrivit jurnalistei Nina Dimoglo, acțiunea ”Să Ajutăm Natura” urmărește nu doar scopuri ecologice, dar și contribuie la consolidarea oamenilor. ”Noi, deja, pentru al doilea an consecutiv, organizăm acțiuni de colectare a deșeurilor din Buticeni și Țipova. Anul trecut, acțiunea ”Să Ajutăm Natura” a avut o rezonanță largă. Numai din Butuceni am evacuat 17 tractoare cu gunoi. Grație nouă, situația în aceste locuri nu mai este atît de catastrofală cum era înainte. Totodată, noi am reușit să consolidăm oamenii – ecologi, activiști publici, jurnaliști, oameni de diferite profesii, care au venit împreună cu copiii lor. Ne exprimăm încrederea că această acțiune va deveni o bună tradiție și va fi din ce în ce mai populară”, a remarcat activista.

Dimoglo a mai menționat că oamenii, care vor să participe la acțiune se pot alătura. ”Toată informația despre acțiune poate fi aflată în grupul ”Să Ajutăm Natura” din rețelele de socializare, de asemenea, la numerele de telefon 068 505 544 и 079 773 333. O atenție deosebită vreau să atrag asupra felului în care pot ajunge doritorii, care nu dispun de transport personal, la locul acțiunii. La fel ca și anul trecut, vom organiza transport gratuit din Chișinău pînă la Țipova și Butuceni. Transport dus-întors. În acest sens, vreau să aduc mulțumiri firmelor turistice care ne oferă acest transport gratuit”, a mai adăugat ea

Tradițional, acțiunea ”Să Ajutăm Natura” a fost susținută de Mișcarea de tineret ”Voievod” și Fundația pentru Dezvoltare Ecologică ”EcoDava”, fapt despre care a comunicat delegatul organizațiilor respective, Igor Sîrbu. ”ne bucură faptul că asemenea acțiuni devin la modă. Tot mai mulți oameni manifestă grijă față de mediul înconjurător, înțelegînd că resursele naturale se restabilesc cu foarte mare greu. Iar noi considerăm că este de datoria noastră să susținem această acțiune. Ea demonstrează că prin contribuția fiecărui din noi în ecologie jucăm un rol foarte important. Noi nu trebuie să admitem ca situația să devină ireversibilă, atunci cînd nu vom mai putea vedea natura la fel de frumoasă ca odinioară. Îndemn pe toți să se alăture acțiunii ”Să ajutăm natura””, a declarat reprezentantul ”Voievod” și ”EcoDava”.

Inițiatorul grupului de binefacere ”Mîini bune”, Natalia Guțul a vorbit despre importanța participării la acțiunea ”Să Ajutăm Natura”. ”Trebuie să trăim în armonie cu natura. Nu mi-aș dori să văd păduri uscate, lacuri poluate, stepe în loc de cîmpuri și lanuri. Pentru ca să respirăm aer curat, să avem alimente sănătoase și să ne scăldăm în lacuri curate, noi toți trebuie să avem o atitudine foarte atentă față de natură. Din greacă, ecologie se traduce drept ”știința despre casă”, așa cum natura și este casa noastră comună pe care noi trebuie să o protejăm. Acțiunea ”Să ajutăm natura” reprezintă o posibilitate perfectă pentru a face curățenie în casa noastră, să facem lumea noastră mai curată”, a menționat Guțul.

Acțiunea ”Să Ajutăm Natura” se va desfășura n două etape. În cadrul primei etape, care se va desfășura pe 26 martie, va fi organizată marea curățenie la Butuceni, raionul Orhei. Toți doritorii se vor putea alătura acțiunii și la etapa a doua, care se va desfășura pe 2 aprilie în parcul național ”Țipova”, raionul Rezina. Pentru toți participanții la acțiune va fi organizat transport gratuit.

Reamintim că acțiunea ”Să ajutăm natura” s-a desfășurat pentru prima dată la Butuceni și Țipova în martie și aprilie 2016. În urma salubrizării teritoriului din Butuceni, s-au evacuat 35 de tone de gunoi, alte 15 tone au fost evacuate din Țipova. Acțiunea a fost susținută de peste 40 de parteneri, inclusiv, Mișcarea de tineret ”Voievod”, Fundația pentru Dezvoltare Ecologică ”EcoDava”, organizația ”Viitorul Verde”, grupul ”Mîini bune” și multe altele.

Partneri medianoi.mdmoldovenii.mdecology.md

 

 
 
 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137