Ca să protejeze fauna sălbatică, un veteran în vârstă de 89 de ani a inventat o turbină eoliană fără elice

/ Vizionări: 2604

Инновационные разработки создают ветераны: безопасная ветротурбина

Turbina eoliană CWP Compressed Air Enclosed Wind Turbine nu e periculoasă pentru păsări și lilieci. 

Organizațiile de conservare a faunei sălbatice și-au exprimat de multe ori îngrijorarea că turbinele eoliene reprezintă o amenințare la adresa speciilor de păsări și lilieci. Acum, Raymond Green, un veteran în vârstă de 89 de ani, ne arată că ne putem bucura de energie curată fără să punem în pericol fauna sălbatică.

Raymond Green a proiectat și brevetat un generator eolian unic în lume, și anume dispozitivul Catching Wind Power (CWP), o turbină eoliană fără lame, care urmează să fie testată, îmbunătățită și fabricată de Sigma Design.

Green spune, citat de TreeHugger, că morile de vânt pot fi fabricate în mai multe dimensiuni, astfel încât să genereze energie curată atât proprietarilor de case, cât și fermelor eoliene.

Raymond Green, inventatorul turbinei eoliene fără lame CWP Compressed Air Enclosed Wind Turbine.

Turbinele eoliene CWP elimină complet cele trei lame masive întâlnite la majoritatea morilor de vânt tradiționale. Creatorul invenției spune că dispozitivul său folosește o tehnologia aerului comprimat, una care îi va permite turbinei eoliene să genereze mai multă putere.

„Turbinele eoliene tradiționale, cu trei lame, lovesc păsările deoarece acestea nu pot vedea lamele masive (…). Turbina noastră nu lovește păsările, deoarece nu are nici o piesă în mișcare.

Păsările pot observa dispozitivul și îl pot evita cu ușurință”, se arată pe site-ul lui Raymond Green.

 

Sursa: solar-magazin.ro

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137