Călătorii de iarna prin Moldova

/ Vizionări: 4958

Călătorii de iarna prin Moldova 

 

Călătoriile pe Marte și longevivitatea – descoperirile următorilor 50 de ani
Călătoriile pe Marte și longevivitatea – descoperirile următorilor 50 de ani

Am decis de această dată să Vă surprindem plăcut, arătîndu-vă că călătoria prin Moldova iarna are farmecul ei deosebit. E păcat doar că iernile adevărate pe meleagurile noastre sînt rare. E suficient să înceapă vînturile, să aducă zăpezile la sfîrşit de decembrie – început de ianuarie, cum peste o zi două se face cald, curg pîrîiaşe, zăpada ia-o de unde nu-i, drumurile de ţară se înfundă, deasupra pămîntului se lasă ceaţă şi nu aveţi nici un chef să vă gîndiţi la vreo călătorie.

De aceea călătoriile de iarnă în zile iernatice, senine sînt deosebit de dorite pentru adevăraţii împătimiţi ai călătoriilor, care aşteptă aceste zile cu nerăbdare şi fac pregătiri din timp pentru ele. Aceste călătorii nu se deosebesc cu nimic de cele din primăvară, vară sau toamnă, în afară de aceasta ele sînt mai puţin previzibile, iar pentru a merge pe drumurile înfundate şi înzăpezite de iarnă este nevoie de mare iscusinţă şi atenţie, cel mai bine totuşi iarna e să plecăm nu foarte departe de casă, ca să nu devenim ostateci fără voie ai schimbării neaşteptate a timpului. De aceea vă prezentăm fotografii despre cîteva astfel de călătorii, care nu depăşesc distanţa de 100 km de Chişinău. Cine dintre dvs. astăzi nu este tentat să-şi fotografieze călătoriile?

Trebuie să atenţionăm amatorii de fotografii, că într-o zi de iarnă geroasă, senină veţi putea face cele mai reuşite fotografii − cerul este de un albastru clar, iar lumina este plăcută şi nu atenuează culorile, deşi gama culorilor de iarnă e mai modestă decît cea de vară sau de toamnă.

Am mers pe şoseua Leuşeni cu opriri la mănăstirea Condriţa, apoi la cea de la Căpriana, am ajuns pînă la satele Bahmut, Corneşti, am fost şi la Ungheni. Altă călătorie a avut următorul itinerar: am trecut prin raioanele Criuleni şi Dubăsari, am vizitat satele Ustie, Oniţcani, Molovata, am fost în delta rîului Răut, acolo unde el se revarsă în Nistru, am trecut pe la lacul de acumulare Dubăsari. Vă prezentăm episoade ale acestor călătorii şi sîntem convinşi, că veţi fi de acord cu noi, că ţara noastră Moldova e la fel de frumoasă, de uimitoare şi iarna.

Iar acum la drum!

 

 

Sursa: moldovenii.md