Călătoriile pe Marte și longevivitatea – descoperirile următorilor 50 de ani

/ Vizionări: 2882

Călătoriile pe Marte și longevivitatea – descoperirile următorilor 50 de ani

Vom consuma carne, fără a sacrifica animale și fără a polua mediul, spune Ricardo Luna într-un articol publicat în ziarul La Repubblica.

Expoziția de artă
Expoziția de artă "Urban Campsite" în Amsterdam (+Foto)

„Peste 50 de ani vom trăi mai bine. Vom circula cu vehicule care se vor alimenta cu energie solară și vom consuma carne produsă în laboratoare, fără a sacrifica animale. Vom lua energia de care avem nevoie din centrul Pămîntului și ne vom lua rămas bun de la petrol și gaz”, - scrie publicația.

Cum va fi viața noastră în 2062 ? Givanni Bignami, un savant de talie mondială este sigur: „Deja s-a născut copilul care se va plimba pe Marte”. Deoarece planurile de explorare a planetei Marte au fost demult elaborate. Savantul afirmă că planeta Marte trebuie explorată „pentru a înțelege misterul vieții, cum a apărut ea în Univers”. Apoi va fi descoperită o nouă viață. Va fi nevoie de noroc pentru a recepționa semnalul din cosmos, dar este real și aceasta ne va confirma faptul că într-un alt sistem solar există viață rațională. Din acest moment în fiecare din noi se va schimba ceva ”, - afirmă savantul.

„Una dintre problemele fundamentale va rămîne energia. – G.Bignami, ca și mulți alți savanți pledează pentru energia nucleară, dar el conștientizează faptul că societatea nu-și va schimba atitudinea negativă față de aceasta și peste 50 de ani. Luînd în considerare faptul că hidrocarburile se epuizează, iar izvoarele alternative de energie nu sînt în stare să satisfacă necesitățile la nivel mondial, va fi aleasă a treia cale: energia geotermală”.

Către anul 2062 cea mai mare parte a activităților în locul omului va fi realizată de constructorii moleculari, iar durata vieții omului va crește considerabil. „În 2062 se va naște copilul care va trăi 152 de ani”, - este sigur savantul italian.

 

 

Sursa: moldovenii.md