Campania „Nu circului!”

/ Vizionări: 2438

Иран присоединился к растущему списку стран, запретивших использование животных в цирковых представлениях.

Iranul a aderat la lista țările care au interzis folosirea animalelor în prezentațiile de circ. Potrivit Ordinului ministerului mediului, Iranul nu va mai elibera autorizații pentru folosirea animalelor sălbatice la circ. Dispoziția a intrat în vigoare pe 20 martie.

Locul animalelor salbatice nu este in circuri
Locul animalelor salbatice nu este in circuri

În septembrie 2014, organizația obștească pentru protecția naturii sălbatice „Animal Right Watch – IRAN”, cu sprijinul ADI a lansat campania de eliberare a animalelor din circ „Nu circului!”, datorită căreia au apărut interdicții în cel puțin 13 circuri din lume, care au sistat folosirea animalelor pentru reprezentații.

Ideile etice cîștigă tot mai mult teren în lume: recent, Leipzig a devenit al 50-lea oraș din Germania, care a interzis circul cu animale. Acest lucru l-au făcut și circa 300 de orașe din Spania, Varșovia, Wroclaw și alte orașe din Polonia: renumitul circ de distracții SeaWorld a anunțat despre închiderea oficială a programului de înmulțire a balenelor, precum și despre reducerea reprezentațiilor de circ în toate filialele parcului. În Finlanda a fost închis cel mai mare delfinariu, iar circul fraților Ringling din SUA, în urma unei investigații a apărătorilor drepturilor animalelor și a protestelor spectatorilor, a declarat despre sistarea folosirii elefanților în circ.

Pe 17 aprilie va avea loc Acțiunea internațională „Pentru circul fără animale!”

La acțiune participă și 100 de orașe din Rusia.

 

Sursa: vita.org.ru