Care este sensul vieţii?

/ Vizionări: 34822

Care este sensul vieţii?

 

Care este sensul vieţii?În viaţă omul îşi pune milioane şi miliarde de întrebări. Răspunsuri la unele dintre ele el poate da fără cea mai mică dificultate, la altele ar putea gândi un timp ... Dar nu asupra acestei chestiuni: "Care este sensul vieţii?" -  Această problemă a preocupat oamenii încă de când ei au învăţat să gândească.

De ce moare omul? Din lipsa de dragoste și sens
De ce moare omul? Din lipsa de dragoste și sens

Este puţin probabil că omul se întreba: "De ce m-am născut? Ce va rămâne după mine? Ce pot face eu pe parcursul existenţii mele?” Filosofii antici au încercat să răspundă la această întrebare, precum şi cei actuali. Această întrebare este mai mult psihologică, decât filosofică, însă "profunzimea" acestei probleme încă nu este pătrunsă.

La întrebarea "Care este sensul vieţii?" unii spun: "familia, cariera ....", dar oare ei au dat răspunsul corect? Şi este puţin probabil că această problemă imediat va dispărea din gândurile lor, oamenii se vor gândi, vor reflecta în căutarea unui răspuns, dar răspunsul la această întrebare va fi "scopul vieţii."

Ar trebui să înţelegem faptul că "sensul vieţii" şi "scopul vieţii" sunt lucruri diferite."Noi credem că sensul vieţii serveşte ca un punct de reper vital şi nu este scopul vieţii.

Trezirea intelectului. Sensul vieţii. Partea a 13-a (Video)

Ca orientare, acesta permite unei persoane să determină locul său în viaţă, să o înţeleagă pe ea şi pe sine însuşi, pentru a determina direcţia ei în viitor, şi să o direcţioneze pentru a atinge un scop anume. Căutarea scopului ca o locaţie a forţelor depuse este o problema privată şi mai restrânsă a individului.

La treizeci sau patruzeci de ani la oameni deseori se începe "criza vârstei mijlocie”, cred că acest lucru este neapărat legat de sensul şi scopul vieţii. Omul în stare de tulburare o lungă perioadă reflectează ce  a făcut el în viaţă şi ce ar vrea să facă, dar nu a reuşit.

Un atribut esenţial al sensului vieţii este fericirea: "Fericirea  este atunci când aveţi pe cine să iubiţi, ce să faceţi şi la ce să speraţi". Acest lucru trebuie să fie înţeles ...

Dacă totuşi vă veţi decide să ridicaţi problema şi să încercaţi să găsiţi răspunsul, atunci este mai bine să o faceţi undeva la natură, într-un loc deschis, cum ar fi pădurea, cu prietenii, deoarece este mult mai plăcut şi mai interesant.

Autor: Andrei Fedorniak

Sursa: kartinamira.info