Care sunt secretele longivității? Proprietățile uimitoare a zerului.

/ Vizionări: 4322

сывороткаÎn acest articol vom discuta despre proprietățile uimitoare a zerului. Zerul de mult timp a fost folosit în produsele alimentare de popoarele, care se ocupau cu creșterea animalelor. Acesta este cel mai bun mijloc pentru a-și potoli setea și, de asemenea, un excelent profilactic a litiazei renale. Atunci când auzim sau citim despre longevivi, de cele mai multe ori se dovedește că aceștea sunt locuitorii din zonele îndepărtate de munte. Caucazul ocupă unul din primele locuri privind numărul de centenari din lume. Și este destul de logic. Aerul curat, apa minerală, produse naturale, lipsa de stres a orașelor moderne -  fac treaba.

Eu am mai auzit despre toate acestea, însă în urmă cu 15 ani, am avut posibilitatea să mă conving personal în proprietățile neobișnuite a zerului. Odată, vara, am vrut să pregătesc okroshka (supa de vară rusească), și nu am avut în ce pune chefirul pe baia de aburi, la îndemână am avut doar un borcan, pe partea interioară a căruia erau depunderi mari de calcar (noi lăsăm apa în borcare ca să iasă clorul și peste câteva luni să formează o crustă groasă ). Cât de șocată am rămas, când am văzut că suprafața borcanlui este ABSOLUT CURATĂ, fără nici o urmă de piatră! În doar 30 de minute zerul încălzit a eliminat toate depunerile de calcar.

E logic, că consumând multă apă mineralizată  (și Caucazul este renumit pentru o mare varietate de ape), localnicii ar fi trebuit să sufere de diferite tipuri de pietre la rinichi, dar, cu ajutorul zerului, organismul lor primește o cantitate suficientă de minerale benefice, care previn formarea de pietre la rinichi și depozitarea lor în vasele sanguine.

Cred că acest produs ar putea preveni litiazia renală.

Supa de vară pe zer (okroshka). Rețeta:

1. Chefir, lapte acru - 1 litru. (Se toarnă într-un borcan și se pune pe baia de aburi. Când brânza se va strînge pe suprafață, scoateți-o cu grijă, restul se strecoara printr-o strecuratoare sau prin tifon. Branza de vaci o puteți mânca.

2. Cartofi - 1 cartof mare.

3. Castravete - 1 mediu.

4. Salam - 300 g.

5. Ouă - 2-3 buc.

6. Ridichi - 2 buc.

Se pune smântână, sare după gust și se adaugă restul condimentelor. Chefirul se ia de la un producător  bun, natural. Dacă laptele acru nu este de calitate, branza nu se va strînge și, respectiv, zerul nu va fi bun. Mai bine să lăsați chefirul pe trei-cinci zile, zerul ca fi mai acru. Vă doresc sănătate și poftă bună!

 

Sursa