Carne pentru noi — otravă

/ Vizionări: 4694

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

carne
Oamenii mănâncă carne, începând cu perioada glaciară. A fost apoi, în funcţie de antropologi, omul a plecat din dieta a plantelor şi a început să mănânce carne. Acest "obicei" este conservat la această zi - din cauza necesităţii /, de exemplu, eschimosii / obiceiurile sau condiţiile de trai. Dar, mai presus de toate, motivul - pur şi simplu o neînţelegere. De-a lungul ultimii cincizeci de ani, cunoscut experţi bine în domeniul sănătăţii, nutritionisti si biochimisti au convingătoare gasit dovezi: pentru a rămâne sănătoşi, nu este necesar să mănânce carne, chiar opusul - o dieta acceptabil pentru prădători, capabile să producă daune la om. Vai, vegetarianism, înrădăcinate numai în poziţiile filozofice, rareori devine un mod de viata. Aşadar, să lăsăm deoparte aspectul spiritual al vegetarianismului -, este posibil să se creeze multi-volum de lucrări. Să ne ia în considerare pur practice, ca să zic aşa, "secular" argumente în favoarea non-carne. Vom discuta în primul rând aşa-numitul "mit al proteinelor.

Ei spun următoarele. Unul dintre principalele motive pentru care majoritatea oamenilor se feri vegetarianismul - teama de a induce deficit de proteine. "Cum pot obţine toate de înaltă calitate de proteine necesare, mâncând exclusiv de legume si produse lactate?" "- Intreaba acei oameni. Înainte de a răspunde la această întrebare, este util să amintim ceea ce de fapt proteine. În 1838 chimistul olandez Jan Myuldscher a primit o substanţă care conţine azot, carbon, hidrogen, oxigen, şi într-o măsură mai mică - alte elemente chimice. Acest compus, care se află în centrul tuturor formelor de viaţă pe Pământ, omul de ştiinţă numit "primar". Sa dovedit ulterior, într-adevăr, proteine de neînlocuit: pentru supravieţuire ale unui organism ar trebui să fie consumat o anumită cantitate de ea. După cum sa dovedit, motiv pentru acest lucru - aminoacizi, "sursă de viaţă" de la care proteine. Total cunoscute 22 de aminoacizi, din care 8 sunt considerate majore / acestea nu sunt produse de organism şi trebuie să fie consumate cu alimente. Aceste opt aminoacizi: letsin, izoletsin, valina, lizina, tripofan, treonina, metionina, fenilalanina. Toate acestea au de a intra în proporţiile corespunzătoare într-un regim alimentar echilibrat hrănitoare. Până la jumătatea anului 1950, carnea a fost văzută ca cea mai buna sursa de proteine: de fapt, aceasta include toate cele 8 aminoacizi esenţiale, atât de ori în proporţiile dreapta. Dar astăzi, experţi în nutriţie a ajuns la concluzia că produsele alimentare de legume ca o sursă de proteine nu este doar mai bine decât carnea, dar chiar si depaseste. În compoziţia plantelor are, de asemenea, toate cele 8 aminoacizi. Plantele au capacitatea de a sintetiza aminoacizii din aer, sol şi apă, dar animalele pot primi numai prin proteine vegetale: fie prin consumul lor sau prin consumul de animale care se hrănesc plantele, şi pentru a asimila toate nutrienţi lor. Prin urmare, o persoană are o alegere: să-i direct din plante sau ocoliş, la mare şi resurse costurile economice - de la animale de carne. Astfel, carnea nu conţine nici un amino-acizi, cu excepţia celor care animalele sunt derivate din plante - şi omul însuşi le pot obţine de la plante. În plus, alimentele vegetale este un alt avantaj important: cu aminoacizi te elementele necesare pentru digestia completă de cele mai multe proteine: glucide, vitamine, oligoelemente, hormoni, clorofila, etc În 1954 un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea Harvard a efectuat un studiu şi a constatat: Dacă o persoană în acelaşi timp, consumă legume, cereale, produse lactate - este mai mult decât compensat tariful zilnic de proteine. Ei au ajuns la concluzia că foarte dificil, tinand dieta vegetariana diferite, să nu depăşească această cifră. Ceva mai târziu, în 1972, dr. F. stearil efectuat propriile sale de studiu al consumului de proteine de vegetarieni. Rezultatele au fost uimitoare: majoritatea subiecţilor au primit mai mult de două reguli de proteine! Acesta a fost demascat "mitul de proteine. Şi acum să ne întoarcem la aspectul viitoare vom discuta problema. Medicina modernă confirmă: consumul de carne este plină cu multe pericole. Cancerului şi a bolilor cardiovasculare deveni epidemie în ţările cu o rată ridicată de mediu pe cap de locuitor consumul de carne, în timp ce, în cazul în care rata este scăzut, aceste boli sunt extrem de rare. Rollo Russell, în cartea sa "La cauzele de cancer, a scris:" Am constatat că din 25 de ţări ale căror rezidenţi mânca în principal dieta bazata pe carne, în 19 procent foarte ridicat de cancer, şi numai într-o ţară este relativ scăzut, în acelaşi timp din 35 de ţări, ale căror locuitori consuma carne în cantităţi limitate sau nu mănâncă pe toate, nimeni, în care procentul de cancer ar fi mare ". În Jurnalul Oficial al Asociatiei Americane a Medicilor "pentru 1961, spune" trecerea la o dieta vegetariana in 90-97% din cazuri, împiedică dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Atunci când un animal sacrificat, produsele funcţiilor sale vitale încetează să fie afişat la sistemul circulator şi să rămână "mothballed" într-un cadavru. Carnivore, astfel, să absoarbă substanţe otrăvitoare care au un animal viu părăsi organismul în urină. Dr. Owen S. Parret în lucrarea sa "De ce eu nu mănânc carne" este observat: atunci când carnea este gătită, există substanţe nocive în bulion, rezultând într-unul din compoziţia chimică a acestuia este aproape identic cu urină. În ţările industriale cu tipul de carne intensivă a agriculturii "îmbogăţit" set de substanţe malware: DDT, arsenic / folosit ca o crestere / sulfat de sodiu / utilizate pentru a pune carne "proaspătă" nuanta de sânge roşu / DES, un hormon sintetic / cunoscut cancerigenă. În general, produsele din carne conţin agenţi cancerigeni şi chiar mai multe metastazogenov. De exemplu, doar 2 kg de carne a fost ca friptura benzopyrene de mult ca conţinute în 600 de ţigări! Prin reducerea consumului de colesterol, vom reduce simultan şansele de acumularea de grăsime, ceea ce înseamnă - şi riscul de a muri de un atac de cord sau accident vascular cerebral. Un fenomen, cum ar fi ateroscleroza, este un vegetarian - concept foarte abstract. Potrivit Britannica Enciclopedia ", proteine provenite de la nuci, cereale şi chiar a produselor lactate sunt considerate a fi relativ curate, spre deosebire de cele care sunt închise în sectorul cărnii de vită - care conţin aproximativ 68% din componenta lichide contaminate. Aceste impurităţi", "au un efect devastator nu numai pe inima, dar şi a organismului ca întreg.
Corpul uman - un aparat complex. Şi, ca pentru orice masina, un combustibil îl va potrivi mai mult decât altele. Studiile arată că din carne - combustibil extrem de ineficient pentru acest vehicul, pentru a căror utilizare trebuie să plătească scump. De exemplu, Eschimosii, în principal pe hrana de peşte şi carne, foarte repede imbatranesc. Speranţa lor de viaţă abia depaseste 30 de ani. Kârgâzstan în timpul său şi a mâncat carne de cea mai mare parte, de asemenea, şi a trăit mai mult de 40 ani este extrem de rară. Pe de altă parte, există triburi - cum ar fi Hunza, care trăiesc în Himalaya, sau grup religios, a cărui medie de speranţa de viaţă variază între 80 şi 100 de ani! Oamenii de stiinta cred: că vegetarianismul - cauza stării lor de sănătate excelentă. Indienii Maya cu Yutakana triburi semite yemenit grup, de asemenea, cunoscut pentru sănătate excelentă - din nou, datorită unui regim vegetarian.

Şi, în concluzie, aş dori să subliniez un lucru. Consumand carne destinate consumului uman, oamenii au tendinţa de a ascunde sub ketchup, sosuri şi sosuri. Se ocupa şi modifică-l în mai multe moduri diferite: de gătit prăjit,, spray-uri, etc De ce toate astea? De ce, ca un prădător, nu mananca carne cruda? Multeietologi şi biologi si fiziologi au demonstrat în mod convingător: Oameni neplotoyadny din natura. De aceea ele sunt atât de atent şi modifica mai puţin frecvente pentru o masa.

Fiziologic, oamenii sunt mult mai aproape de animale ierbivore, cum ar fi maimuţe, elefanţi şi cai şi vaci, decât să carnivore, cum ar fi câinii, tigrii şi leoparzi. De exemplu, niciodată nu prădători transpiratie, ele schimbul de caldura are loc prin intermediul autorităţilor de reglementare rata respiratorie şi proeminente limbii. Animale ca vegetarieni (şi oamenii) au în acest scop, glande transpirate, prin care organismul de concediu diverselor substanţe nocive. Prădători sunt lungi şi ascuţite dintilor, să deţină şi ucide prada, un erbivor (şi la om) sunt dinţi pe termen scurt şi nu gheare. Saliva conţine amilază nu, prădători, şi, prin urmare, în imposibilitatea de a amidon pre-split. Glandele de animale carnivore produc o cantitate mare de acid clorhidric pentru digestie de oase. Prădători lac lichide, cum ar fi o pisica, ca ierbivore (şi persoane) de conducere este printre dinţi. ilustraţii, cum ar poate aduce o mulţime, şi fiecare dintre ele prezinta: corpul uman corespunde cu modelul vegetariene. oamenii nu sunt pur fiziologic, adaptat la o dieta bazata pe carne. Aceasta este probabil cea mai convingătoare argumente pentru vegetarianism. "

Sursa ...