Cartea Roşie a Moldovei la a treia ediție

/ Vizionări: 8446

Выходит третье издание Красной Книги Молдовы

 

208 specii de plante (opt dintre care sunt alge) vor fi incluse în ediţia a 3-a a Cărţii Roşii a Moldovei. Decizia a fost aprobată în cadrul şedinţei Comisiei Naţionale a Cărţii Roşii din 13 iunie, relatează trm.md.

 

Astfel, în urma a șase şedinţe ale Comisiei Naționale, la care au fost discutate şi ulterior aprobate listele speciilor floristice şi faunistice şi algoritmele descrierii acestora, Ministerul Mediului va elabora Ordinul cu privire la Cartea Roşie a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului, comparînd numărul actual al speciilor de plante vulnerabile, periclitate şi critic periclitate cu cel de acum 15-20 de ani, starea ecologică a multora a devenit critică.

Dacă prima ediţie a Cărţii Roşii (1978) includea 26 specii de plante, ediţia a doua (2001) - 126 specii de plante, iar ediţia a 3-a urmează să cuprindă 208 specii de plante.

Demararea lucrărilor editoriale şi tipografice a celei de-a 3-a ediții a Cărții Roșii este prevăzută pentru perioada august – octombrie 2013.

 

 

Sursa: moldovenii.md