Casă cu autonomie energetică în Australia

/ Vizionări: 1816

Энергонезависимый жилой дом в Австралии

Oamenii treptat tind să-și organizeze viața în așa fel încît aceasta să aibă un impact minim asupra mediului. Ei obțin acest lucru prin diferite metode, inclusiv folosesc soluții din domeniul energiei alternative. Sursele regenerabile de energie este un domeniu ce se dezvoltă permanent, apar noi tehnologii și inovații. Toate acestea pot fi urmărite în exemple concrete, printre care este și o casă din Australia cu panouri solare. Această construcție este independentă total din punct de vedere energetic.

Proiectul Bush House este amplasat în Margaret-River din Vestul Australiei. Casa a fost înălțată în mijlocul unei poiene, înconjurată de arbuști și copaci. Construcția a fost efectuată pentru o persoană care a dorit să trăiască în mijlocul naturii.

Din exterior, casa arată destul de interesant. Are planificare dreptunghiulară. În interior, spaţiul este împărţit în dormitor şi sufragerie, însă acolo podeaua e cu multe nivele şi este o continuare a terasei, ce pare a fi în aer.

Carcasa e confecţionată din metal rezistent, care ulterior poate fi uşor înlocuită cu una din lemn. Transformarea e inofensivă.

În ceea ce priveşte autonomia energetică a casei, aici există o caracteristică foarte importantă, pentru care, de fapt, a şi fost construită casa şi demonstrată apoi publicului larg:

Sistemul de ventilare e construită logic, fără a permite răcirea sau pierderea de căldură în perioada corespunzătoare a anului;

Accesul maxim al luminii în interiorul casei;

Panouri fotovoltaice;

Instalaţii solare pentru aprovizionarea cu apă.

Cît priveşte materialele de construcţie, acestea au fost alese minuţios, pentru a minimiza impactul asupra mediului.

 

Sursa: econet.ru


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137