Casa din alge combină materiale naturale și tehnologii ale secolului XXI

/ Vizionări: 5414

Дом из водорослей сочетает природные материалы и технологии 21-го века

 

Experții de la organizaţia daneză non-profit Realdania Byg în colaborare cu colegii de la biroul de arhitectură Vandkunsten au proiectat și au realizat în viaţă o casă de vacanță pe insula Læsø, care combină cele mai moderne tehnici de construcție și materiale tradiționale locale. Casa a fost construită din materiale pe bază de alge, care anterior au fost în mod activ utilizate în construcții pe insula daneză.

 

Дом из водорослей сочетает природные материалы и технологии 21-го века

 

Până în prezent populația insulei a scăzut semnificativ (actualmente ea constituie doar 2 milioane de locuitori), iar cu dispariția vechilor locuitori au intrat în declin și tradițiile arhitecturale locale. În rezultat, în timpul nostru s-au păstrat numai 20 de case create după tehnologia tradițională.

 

Дом из водорослей сочетает природные материалы и технологии 21-го века

 

Trebuie de remarcat că algele locale sunt netoxice și ignifuge. În plus, ele au proprietăți izolatoare excelente, ne cedând în acest sens la izolația minerală, cel mai frecvent utilizată în regiune. Algele au proprietăţi fantastice și se reproduc în fiecare an fără intervenția umană. Ca material de construcție, ele pot servi mai mult de 150 de ani. Acesta este motivul pentru care danezii tind să revigoreze tradițiile strămoșilor și să crească popularitatea acestui material de construcție.

 

Дом из водорослей сочетает природные материалы и технологии 21-го века

 

Constructorii au decis să umple rezervoarele speciale fabricate din plasă cu alge, pentru a le distribui în mod uniform peste toată fațada casei. Pereții interiori sunt acoperiţi cu lemn. Este de remarcat că în afară de construcţia casei, noii specialiști de la Realdania Byg au reconstruit cu ajutorul algelor acoperișul clădirii din vecinătate. Membrii echipei speră că aceste proiecte vor contribui la promovarea materialelor de construcții tradiționale pentru structurile alternative viabile.

 

 

Sursa: green-dom.info

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.