Casa din bambus în junglă

/ Vizionări: 10154

Casa din bambus în junglă

Acum câţiva ani, mama  arhitectlui Benjamin Garcia Saxa a decis să se retragă în jungla din Costa Rica. Acolo ea şi-a construit o colibă din resturi de lemn si pungi de plastic. Când fiul a văzut adăpostui său, el a decis să-l modifică un pic. Rezultatul a fost următorul: o casă din două camere.

În prima colibă mama lui Saxa a instalat patul în aşa fel, încât, adormind, să vadă luna şi stele. În casa nouă dormitorul este separat de bucătărie şi cameră cu spaţiul sub cerul liber, unde atârnă un hamac. Acoperişul pentru încăperi este realizat din tuburi de bambus şi acoperit deasupra cu foi de metal.

 

Casa din bambus în junglă

 

Acoperişul din bambus oferă ventilaţie naturală şi în acelaşi timp ajută la protecţia împotriva soarelui. Dar construcţia înseşi nu este atât de uşoară - fundamentul este realizat din beton, armatura - din oţel. În general, construirea unei case în junglă a costat arhitectului aproximativ 40 mii de dolari. Mă întreb doar de unde femeia ia apa şi electricitatea?

 

Casa din bambus în junglă

Casa din bambus în junglă

 

 

Sursa


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.