Casa Ecohabit cu acoperişul verde studiază obiceiurile locuitorilor săi

/ Vizionări: 4068

Дом с зеленой крышей Ecohabit изучает привычки своих обитателей

 

Studenţii de la Stivens Institute of Technology din New Jersey (SUA) au decis să creeze o casă care să se adaptează la modelele de comportament al locuitorilor săi. Această abordare ne permite nu numai să îmbunătățim eficiența energetică a clădirilor, ci și să revizuim principiul de interacțiune dintre oamenii și mediul înconjurător. Eco-casa creată de americani este numită Ecohabit.

 

Дом с зеленой крышей Ecohabit изучает привычки своих обитателей

 

Ecohabit este împărțit în două module: "uscat" şi "umed". Această diversificare a permis designerilor să reducă numărului de instalații sanitare necesare pentru deservirea eco-casei. În partea "umedă" se află salonul, acoperişul şi pereţii acoperiţi cu plantele verzi și sistemul de canalizare avansat. Senzorii speciali care înlocuiesc robinetele convenţionale, permit locuitorilor Ecohabit să folosească atâta apă, de cât au nevoie.

 

Дом с зеленой крышей Ecohabit изучает привычки своих обитателей

 

În modulul "uscat" se află un acoperiș de înaltă tehnologie cu panouri solare. Energia electrică generată cu ajutorul elementelor fotovoltaice este folosită pentru alimentarea casei cu energie. Sistemul inteligent de încălzire, sistemul de ventilație și aerul condiționat înlocuiesc climatizoarele convenţionale și permit ca locuitorii să economisească energia.

 

 

 

 

Balanța energetică pozitivă se datorează sistemului smart de interacţiune a clădirii cu locuitorii ei. Sistemul monitorizează temperatura, urmărește numărul de persoane din interior și locația lor, consumul energiei şi alți factori, pentru a determina nevoile și obiceiurile locatarilor. Odată ce se acumulează un număr suficient de date, sistemul le analizează și oferă o legătură cu locuitorii prin intermediul calculatorului tablet/planchette.

 

 

 

 

Studenții americani au prevăzut de asemenea în proiectarea casei un patio umbrit pentru a oferi un loc de socializare în aer liber. Potrivit creatorilor casei, dormitorul și salonul pot fi adaptate rapid la nevoile rezidenţilor cu ajutorul mobilierului modular. Proiectul Ecohabit va fi prezentat la concursul Solar Decathlon 2013 din SUA, care va avea loc în luna august cu sprijinul Ministerului Energiei al SUA.

 

 

Sursa: green-dom.info

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.