Casa ecologică Gubbins lîngă Muntele Masă

/ Vizionări: 4962

Casa ecologică Gubbins lîngă Muntele Masă 

 

Nu departe de portul Cape Town este situată o casă, proiectată de arhitectul Antonio Zaninovic, denumită Gubbins. Arhitectul este originar din Chile, dar pe parcursul carierii sale a lucrat în America şi a creat un birou în Africa de Sud. Anume în cadrul activităţii acestui birou arhitectul a realizat proiectul de casă ecologică, despre care vom relata în continuare.

 

Casa ecologică Gubbins lîngă Muntele Masă 

O casă inteligentă şi ecologică pe deplin autonomă (Foto+Video)
O casă inteligentă şi ecologică pe deplin autonomă (Foto+Video)

 

În cadrul acestui proiect Antonio Zaninovic a combinat cu succes elemente ale designului scandinav cu minimalismul japonez. În plus, dlui a folosit unele soluţii ecologice raţionale şi comode. În special, proiectarea casei pe o coastă de deal şi amplasarea unei părţi a casei în subteran. Acest lucru a contribuit la reglarea microclimatului din casă datorită diferenţelor de temperatură. De asemenea, a fost utilizat un sistem original de ventilaţie directă în combinaţie cu protecţia spaţiului intern al curţii împotriva vîntului. Pentru a încălzi apa şi casa în sezonul rece sunt prevăzute colectoare solare, care nu numai încălzesc apa pentru nevoile casnice, dar şi aprovizionează casa cu apă caldă pentru încălzire prin pardoseală.

 

Casa ecologică Gubbins lîngă Muntele Masă 

 

Principala inovaţie a acestei case este sistemul de purificare a apei, natural şi treptat, care se coboară pe deal din piscină şi înapoi. Acest mod de purificare permite să fie evitată filtrarea chimică şi utilizează designul plăcut în curtea interioară. Din piscină apa merge în iaz pentru filtrarea primară şi apoi cade jos în formă de cascade, curăţîndu-se de plante, pietriş şi nisip. Totodată, cascada permite apei să se sature cu oxigen şi creează, de asemenea, o fereastră dinamică pentru saună. Odată ce apa este purificată cu ajutorul elementelor naturale, ea se întoarce în piscină.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.