Casă ecologică în trei zile

/ Vizionări: 2402

Экодом за три дня

În cadrul expoziției anuale Greenbuild 2015 din SUA, arhitecții au demonstrat o construcție ecologică Unity Home – o casă inofensivă pentru mediu și independentă energetic, ce poate fi asamblată în trei zile.

Iata o casa ecologica (Video)

Locuința corespunde standardului LEED platina. Conceptul a fost elaborat de către revista BUILDER magazine și Institutul de produse inovative Cradle to Cradle.

Unity home este asamblată din blocuri, ca un LEGO (din tehnică specială este necesară doar o macara), iar construcția asamblată se conectează ulterior la rețelele de comunicații. Printre tehnologiile verzi utilizate în Unity Home sînt: panourile solare, ventilarea naturală și sistemul de colectare și filtrare a apei pluviale. Ferestrele mari îi asigură un iluminat natural maxim.

Potrivit autorilor proiectului, pentru înălțarea casei în trei zile este necesară o echipă din 30 de persoane. În prezent, costul unei asemenea locuințe este de $150 pentru un picior pătrat, iar specialiștii afirmă că acesta ar putea scădea pînă la $140 în 2016.

După expoziție casa a fost mutată în New Hampshire.

Экодом за три дня

Экодом за три дня

 

Источник: econet.ru


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.