Casa Fablab din Barcelona (+Foto)

/ Vizionări: 2586
Tag-uri: , ,

Дом на полном самообеспечении

 

Casa Fablab este un concept de casa care a participat la concursul Solar Decathlon Europe 2010, desfasurat la Madrid, Spania, ce a primit premiul ca fiind cel mai votat proiect de catre public.

Casa ecologică „Adăpostul Vulpii”
Casa ecologică „Adăpostul Vulpii”

„Casa arahida”, „cartoful gigant,” “barca inversata” sunt cateva adjective primite de casa, pe durata celor 10 zile de concurs de la Madrid, din partea a mai mult de 20 000 de vizitatori din întreaga lume, ce au fost surprinsi, nu numai de confortul termic si capacitatea de generare a energiei (de 2,5 ori mai multă energie decat ar fi necesar pentru o familie formata din 4 membri), dar mai presus de toate pentru designul sau inovator si viziunea sociala.

Forma casei Fablab urmeaza forma de energie. Curbura casei maximizeaza lumina soarelui pentru a capta coordonatele specifice locatiei. Energia colectata la partea de sus, prin cele doua panouri flexibile pentru incalzire a apei, este transmisa pilonilor de sprijin de la parter – „rădăcinile casei”- de unde se gestioneaza atat consumul familial, precum si celelate nevoi de energie compatibile cu comunitatea.

Casa Fablab este parte a unei retele de laborator de fabricare digitala, care urmareste sa ofere oamenilor posibilitatea de a autofabrica aproape orice. Acestea sunt tehnologii care permit casei Fablab sa incerce sa transforme societatea noastra prin vizualizarea cetatenilor sai in calitate de actori mai creativi si productivi, si nu doar in calitate de consuma

Дом на полном самообеспечении

Дом на полном самообеспечении

Дом на полном самообеспечении

Дом на полном самообеспечении

Дом на полном самообеспечении

 

Sursa: arhitectmedia.ro


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.