Casa în copac din mijlocul orașului, care protejează locatarii de zgomot şi aer poluat (+Foto)

дерево дом

 

Luciano Pia, un arhitect din Italia, are o viziune minunată despre cum oamenii şi natura ar putea locui împreună chiar şi într-un peisaj complet urban. 25 Verde, un complex de apartamente proiectat de el în Torino, Italia, e un mix de cinci etaje ca o ţesătură din copaci şi grinzi de oţel, care le dau rezidenţilor senzaţia că locuiesc într-o uriaşă casă în copac.

Arhitectul a gândit fiecare aspect al designului clădirii în direcţia integrării naturale. Forma organică şi asimetrică a teraselor permite copacilor în ghivece să „înmugurească” prin clădiri la intervale aleatorii. Iazurile din curte oferă locuitorilor un loc răcoros în care să se relaxeze vara, iar cele 150 de specii de foioase, care îşi pierd frunzişul pe timpul iernii, permit luminii să pătrundă în interior în lunile mai întunecate. Clădirea ajută la curăţarea aerului din oraş şi izolează locatarii de zgomotele urbane.

Clădirea, a cărei construcţie a fost finalizată în 2012, e situată pe Via Chabrera 25  în Torino, Italia. Poţi chiar să o vezi pe Google Maps street view!

дерево дом

дерево дом

дерево дом

дерево дом

дерево дом

дерево дом

дерево дом

 

Sursa: green-report.ro