Casa inteligentă, cu o reţea automată

/ Vizionări: 4078

Casa inteligentă, cu o reţea automată

 

Într-un proiect-pilot în Ţările de Jos vor fi testate mai mult de 300 de case şi apartamente, dotate cu un sistem energetic automat. Cu fiecare zi cetăţenii conştienţi devin tot mai mulţi, şi deja nu numai un singur daunshifter (Dictionarul Oxford defineste downshifting-ul prin termenul de "simplitate". Altfel spus, el reprezintă modalităţile prin care fiecare dintre noi alege să-ţi simplifice viaţa. Formele cele mai folosite în a defini downshifting-ul sunt cele sociale şi psihologice. Perspectiva sociala defineşte downshifting-ul ca fiind orice fel de schimbare voluntară a stilului de viaţă pe termen lung în favoarea unor beneficii personale – trad.) a decis să renunţe la cazare în metropolă, plină de viaţă, să cumpere ieftin un teren simplu şi să ducă să trăiască în comunitate cu natura. Cu toate acestea, după cum ştim, există, de asemenea skappery, care se simtă destul de confortabil  în oraş, dar în beneficiul mediului înconjurător echipează apartamentul cu o tehnică  "verde". Fără îndoială, şi unii , şi alţii se vor bucura de un proiect pilot de doi ani,  în care se planifică pentru a verifica, dacă sunt posibile economiile energiei într-o casă, echipată cu o tehnologie inteligentă, cu acces la mai multe surse de energie, nu numai la reţeaua centrală.

În cooperare cu operatorul energetic olandez Enexis, întreprinderea energetică Greenchoice  şi compania Heja,  în oraşul olandez Breda au fost construite două complexe de apartamente -  Meulenspie şi Easy Street - cu folosirea celor mai noi tehnologii de economisire a energiei. Programul pilot, denumit Jouw Energie Moment (Momentul de energie dvs.), va ajuta la determinarea modul, în care oamenii din Ţările de Jos văd gestionarea flexibilă a sursei de alimentare cu energie în case construite şi în proiectarea clădirilor în viitor.

Casa inteligentă, cu o reţea automată

Un apartament cu balcon în Street Easy

Case si apartamentele sunt dotate cu panouri solare, aparate inteligente, dispozitive inteligente, dispozitivele de citire a contoarelor, sistemul interactiv de control prin calculator, precum şi în unele case, sunt create condiţiile speciale pentru reîncărcarea vehiculelor electrice.

 

Casa inteligentă, cu o reţea automată

Casa în Meulenspie

Casa inteligentă, cu o reţea automată

Într-un segment de case inteligente apar decizii bugetare
Într-un segment de case inteligente apar decizii bugetare

Complexul rezidenţial în Easy Street

Sistemului energetic autonom oferă mai multe opţiuni, astfel oamenii pot conecta o tehnică specială atunci când reţeaua este mai puţin încărcată, şi alte dispozitive până când soarele străluceşte. Puteţi alege, de asemenea, momentul zilei atunci când energia este mai ieftină. Aceasta se aplică tuturor dispozitivelor şi setările se pot schimba de la o zi la alta. Apoi, programul pilot va urmări modul în care oamenii sunt activi, utilizând caracteristicile disponibile, inclusiv dacă acestea preferă să lase casa pentru o gestionare autonomă, în funcţie de un set de preferinţe date.

 

Casa inteligentă, cu o reţea automată

Apartament în Street Easy

Casa inteligentă, cu o reţea automată

Casa inteligentă, cu o reţea energetică automată

Potrivit Enexis, scopul lor nu a fost testarea tehnologiei inteligente, ci verificarea modului în care oamenii o vor utiliza şi dacă casa echipată cu tehnologii moderne se va dovedi a fi energetic eficientă pe termen lung.

 

Autor: Diane Kern

Sursa: facepla.net cu link pe news.cnet.com


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137