Casa nouă schimbă vederile

/ Vizionări: 4286

Casa nouă schimbă vederile

 

Casa nouă schimbă vederile Având în vedere că "dezvoltarea durabilă" – este un concept destul de larg, apoi şi în mediul constructorilor şi arhitecţilor, el este tratat în mod diferit. Pentru unii, acesta este destinat în principal pentru a proteja oamenii de factorii de mediu adverse, pentru alţii – de a maximiza autonomia structurii (auto-energie, etc).

Rezultatul tuturor etapelor din cadrul conceptului de dezvoltare durabilă ar trebui să fie încorporat în viaţă a tezei: "Copiii ar trebui să trăiască mai bine decât părinţii lor" – la scară cea mai largă, planetară.

Alegerea materialului - o parte a conceptului

Sarcina construirii atunci când vorbim despre dezvoltarea durabilă - un maxim de confort pentru om cu pagube minime pentru natura. În cazul formatului de dezvoltare durabilă omul ar trebui să aibă întotdeauna posibilitatea de a alege - de la materialul de cadru structural (lemn, metal, blocuri de beton, "monopanouri", etc), şi pînă la finisare (din lemn natural şi cărămidă la cele mai recente inovaţii).

Casa nouă schimbă vederile Un alt principiu foarte important: construcţia casei ar trebui să solicite minim de energie.

O protecţie suplimentară de la expunere la soare nu trebuie să consume energie. Prin urmare, pelicule de protecţie lipite de fereastră sau puse din exterior jaluzele confecţionate din ţesătură specială, cum ar fi teflon impregnat cu policlorura de vinil - este un mod optim.

Şi încă un lucru: casa viitorului - întotdeauna este o zonă cu piscină privată.

Eficienţa energetică

Radiaţii şi poluarea împotriva ecologiei în casă
Radiaţii şi poluarea împotriva ecologiei în casă

Eco-locuinţa construită competent prevede economii de circa 50-60% în funcţiune. Liderii ai acestei tendinţe în Europa - Germania şi Ţările de Jos, o atitudine grijulie faţă de resurse au Japonia şi Australia. În Germania în fiecare an, în surse alternative se investesc aproximativ 6 miliarde de euro.

Modificări în conştiinţă şi ideile "bio" 

Numărul total de aşezări ecologice şi eco-sate de pe planetă a depăşit 5000. În acestea locuiesc persoane, în conformitate cu principiile dezvoltării durabile, deseori abandonînd confortul obişnuit de zi cu zi (de exemplu, prin alegerea spălatului cu mînile şi nu folosind maşina de spălat) pentru o contribuţie la salvarea planetei. Dar nu toată lumea este pregătită să pună în aplicare formatul de "înainte, în trecut". Şi nu e întotdeauna necesar. Un exemplu al compromisului de succes - conceptul de locuinţe ecologice accesibile pentru Rusia de la atelierul lui A.Asadov "Laskutki". Ideea proiectului este în imitaţia vieţii durabile a structurilor biologice, cum ar fi conexiunile celulare, conexiunile neuronale, şi alte paravane de cristal: o dezvoltare de înaltă densitate, în scopul economisirii teritoriului (ca să rămână mai mult pentru Natura) nu ucide umanitate.

Casa nouă schimbă vederile Informaţii de la Wikipedia

Dezvoltarea durabilă (engl. sustainable development) - procesul de schimbare în care exploatarea resurselor naturale, direcţia investiţiilor, orientarea dezvoltării tehnologice, dezvoltarea personală şi schimbările instituţionale sunt agreate şi consolidează potenţialul actual şi viitor pentru a satisface nevoile şi aspiraţii umane.

Componenta socială a dezvoltării durabile se concentrează pe drepturile omului şi are în vedere păstrarea stabilităţii sistemelor sociale şi culturale.

Din punct de vedere ecologic dezvoltarea durabilă ar trebui să asigure integritatea sistemelor biologice şi fizice naturale.

Natalia  Ivanova

 

Sursa: zagorod.spb.ru


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.