Casa viitorului

/ Vizionări: 9748

Casa futuristă egconomică de la Luigi Colani. Legendarul fondator al bio-designului, Luigi Colani, a elaborat un proiect de construcţii urbane cu o densitate mare de populaţie , numit Bio-City. După design, proiectul seamănă cu forma unui om culcat pe spate:

 

Дом Будущего

 

Cartierele rezidenţiale mai înguste (membrele trunchiului urban) sunt situate de-a lungul căilor navigabile sub forma de platforme ridicate în trepte și presupun popularea a 15.000 de case individuale. Casa rezidenţială individuală din proiectul Bio-City:

 

Дом Будущего

Дом Будущего

Дом Будущего

 

Ferestrele casei se deschid cu ajutorul telecomenzii:

 

Дом Будущего

 

Destinate pentru a fi construite lângă metropole asiatice, casele individuale sunt concepute pentru a oferi cât mai mult spaţiu de locuit pe o zonă foarte limitată. Acest lucru este obţinut printr-o soluție non-standard: interiorul fiecărei case reprezintă o cameră cu un cilindru de rotație încorporat care conţine un dormitor, o bucătărie și o baie.

 

Дом Будущего

 

Cilindrul poate fi rotit cu ajutorul telecomenzii, selectând camera dorită la acest moment. Prin urmare casa a fost numita "Rotor House".Cilindru de rotaţie în poziţia „baie”:

 

Дом Будущего

 

Cilindru de rotaţie a casei Rotor House în poziţia „bucătărie”:

 

Дом Будущего

 

Cilindru de rotaţie a casei Rotor House în poziţia „dormitor”:

 

Дом Будущего

Дом Будущего

 

Schema planului casei arată după cum urmează:

 

Дом Будущего

 

În afară de camera principală casa are o toaletă și un hol mic.

 

Дом Будущего

 

Luigi Colani în persoană:

 

Дом Будущего

 

Geniu lui Colani depăşeşte mult timpului său și proiectul Bio-City, creat la începutul anilor 1980, a rămas nesolicitat. Cred că actualmente, când problema suprapopulării este deosebit de acută, casele asemănătoare cu Rotor House vor deveni relevante. Un fragment al machetei Bio-City în prim-plan:

 

Дом Будущего

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.ru

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137