Case ecologice din paie in Regatul Unit

/ Vizionări: 17320

Case ecologice din paie in Regatul Unit

 

Case ecologice din paie in Regatul Unit

Un locuitor din orașul Voronej a construit o casă rezistentă și caldă … din paie (+Video)
Un locuitor din orașul Voronej a construit o casă rezistentă și caldă … din paie (+Video)

Britanicii sunt serios preocupati de cantitatea emisiilor de dioxid de carbon  in atmosfera. Dar, pentru a indeplini promisiunea de a reduce emisiile, este necesar sa fie gasita o abordare noua pentru multe procese standard. Revenind la radacinile, unii oameni practici propun de a construi case ecologice, calde si ieftine din paie.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Bath au decis cu orice pret sa demonstreze lumii: o casa din paie poate fi un concurent demn casei din piatra.

Pentru a se auto asigura ca ei insisi au dreptate, dar, pe de alta parte, si pentru a convinge pe altii, expertii si laolalta constructorii s-au angajat sa ridice o casa cu doua etaje, numita BaleHaus.

Constructia a inceput pe 15 iulie, cu punerea fundamentului pe teritoriul  campusului Universitatii (finisajul lucrarilor este promis la sfarsitul verii). Baza structurii este facuta din baloturi de paie si panouri speciale de placare prefabricate. Pe parcursul studiului original, cercetatorii intentioneaza sa afle cat de profitabila este constructia casei din paie (pentru punga, si pentru natura).

 

Case ecologice din paie in Regatul Unit

Cum am construit o casă din paie în aşezarea ecologică «Arca» (Video în rusă)

Deoarece paia este, probabil, materialul de constructii cel mai pur ecologic, este un  produs secundar al agriculturii si o sursa de materie prima regenerabila. Avantajul aiei rezida in faptul ca aceasta este aproape peste tot, unde sunt cultivate culturile agricole. Acest lucru inseamna ca, constructia caselor de paie este mai ieftina (nu este nevoie de transportarea materialelor de departe). In plus, plantele in procesul de crestere absoarba dioxidul de carbon, si casa construita practic nu necesita  incalzire in timpul iernii si racire in vara (reducerea costurilor pentru intretinere).

Caracteristicile tehnologice de constructie a BaleHaus sunt urmatoarele. Casa cu doua etaje va fi construita din blocuri de paie comprimata, care de mult timp sunt produse in lume. Cateva blocuri se insereaza intr-un cadru de lemn (pe perimetru) si apoi peretii laterali sunt acoperite cu tencuiala de var (se stie ca aceasta  "respira", adica, lasa sa treaca aerul). Panourile obtinute se usca si se transporteaza la locul de constructie propus. Dupa construirea casei cercetatori planifica sa observe BaleHaus in decursul anului pentru a se asigura ca aceasta poate deveni cu adevarat o casa pentru om.

„Dupa finisarea constructiei instalatiile speciale vor simula prezenta oamenilor”, povesteste unul dintre conducatorii proiectului, dr. Katharine Beadle. Acest lucru va permite sa se studieze mai bine avantajele si dezavantajele ale proiectului BaleHaus.

In cazul in care savantii vor fi in masura sa dovedeasca  ca o casa din paie nu este atat de rea, in viitor, blocurile de iarba uscata, poate, vor fi utilizate mai des in constructii (se presupune ca perioada minima de exploatare a panourilor nu este mai mica de 100 de ani).

Case ecologice din paie in Regatul Unit

 

 

Sursa cu link pe membrana.ru


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.